StoryEditorOCM
Hajduksljedeći molim

Bijelima se ne žuri prodati Luku Vuškovića: ponuda Cityja od deset milijuna eura Hajduk nije oborila s nogu

Piše Slaven ALfirević
22. ožujka 2023. - 07:45

Manchester City poslao je ponudu u Hajduk za Luku Vuškovića od 10 milijuna eura plus bonus od dva milijuna eura kojega bi mladi Vušković zacijelo ispunio znajući o kakvom se talentu radi, premda uvjeti u bonusima nisu precizirani.

Prva je to ponuda koja je stigla u Hajduk otkad je skrb oko mladog Vuškovića preuzeo Pini Zahavi, osobito čuveni super-agent.

Dan poslije, čini li vam se to kao nemoralna ponuda? Da, možda na prvi pogled vam se tako učini, ali zasad se Hajduk drži sasvim „cool”, hladno i kako navodi The Athletic, ugledni britanski list preko svojih engleskih izvora, ponuda nije ni prihvaćena, ni odbijena.

Hajduk i dalje sebi uzima vremena i ako je sletio papir na kojem piše deset milijuna eura, to nipošto ne znači da će Hajduk odmah skočiti hop, evo nas.

Zašto ne bi pisalo 12 ili recimo 14 milijuna eura?!

Pitanje je hipotetsko, ali je jasno da Hajduk taktizira i to što je Manchester City ponudio nije točno da se ne bi neki drugi junak javio s istim, odnosno još boljim uvjetima u ugovoru.

Hajduk se svakako nada još boljim, izdašnijim uvjetima i nikud mu se ne žuri. I ne mora to biti ni Manchester City, znajući da su otprije udicu bacali i Paris St. Germain, pa Barcelona, a i Milan je bio u igri, premda nismo sigurni da bi milanski „rossoneri” utrčali u bitku do kraja gdje se već puca iznosima preko deset milijuna eura.

Možda Milan ne bi, ali recimo Paris St. Germain bi mogao... li netko još u nizu zainteresiranih.

Luka, stoper od Hajduka, od samo 16 godina mladić je u trendu i dobro da mu se ne zavrti u glavi, da čvrsto stoji na zemlji od svega što mu se događa u posljednje vrijeme, a mlad je, tinejdžer, 16 godina mu je tek.

Koliko vidimo, trener Ivan Leko ga forsira i daje mu maksimalno povjerenje, toliki je talent da forsira njegovo sazrijevanje u prvoj momčadi i nastupi mladog Luke mu dajo za pravo. Unatoč mnogim savjetima da Luka koju utakmicu i predahne, preskoči je....

E sad, kad će Vušković u prodaju? Mnogi su kupci, mnogi donose darove, može odmah, ali i ne mora, međutim, dva su uvjeta koja treba ispoštovati, tako Hajduk diktira:

1. Da cijena bude baš zanimljiva, jača ponuda od ove koju je taman poslao Manchester City, ako može deset, može i 12, 14, zašto ne...

2. Uvjet je i da Vušković ostane još u Hajduku barem godinu ili dvije, takvog talenta u Poljudu se ne bi odmah na ljeto lišili, neka ostane još igrati za Hajduk, makar potpisao prodaju...

U tom pogledu postoji već iskustvo s Manchester Cityjem koji je svojedobno kupio u Hajduku Antu Palaversu za 6,3 milijuna eura, pa ga ostavio na posudbu u Poljudu. City sigurno ne bi kupio Vuškovića odmah za prvu momčad.

Vušković mlađi je, podsjetimo, nedavno ugovor s Hajdukom potpisao i to na tri godine, Hajduk je osigurao dobru poziciju u pregovorima.

Ponovimo da u Hajduku Vuškovića mlađeg ne smjeraju pustiti tek tako, on naprosto treba probiti limite, a ovih deset milijuna iz Cityja nije „bijele” oborilo s nogu.

Utrka se nastavlja. U tu priču ne treba nužno stavljati u kontekst probleme s kojima se suočava stariji brat Mario i njegova bitka da dokaže nevinost glede dopinga u Njemačkoj. Sve više ih je uvjereno da je Mario nevin, ali je odgovornima teško priznat krivnju da je proces uzimanja uzoraka traljavo vođen, no to je već druga tema.

Obitelj Vušković sa sinovima vozi paralel-slalom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 00:55