StoryEditorOCM
HajdukDeja vu

Bijelima će drugi put u razmaku od samo četiri dana svirati isti sudac, a dobro ga pamte jesenas iz Kranjčevićeve

26. travnja 2023. - 10:17

U večerašnjem prvenstvenom okršaju Gorice i Hajduka (19.10 sati, prijenos MAXSport 1) sudit će Zdenko Lovrić iz Đakova. Zanimljivo, Lovrić je pravdu dijelio i u posljednjem ligaškom okršaju ‘bijelih‘, domaćem susretu s Varaždinom odigranom u subotu na Poljudu. Dakle, dijelit će pravdu Hajduku drugi put u razmaku od samo četiri dana.

Poslije tog okršaja u kojem je Hajduk lijepim pogocima Yassinea Benrahoua i Emira Sahitija slavio 2:0 bila su podijeljena mišljenja nekih sudačkih eksperata je li bilo prekršaja ili ne prilikom postizanja gola Hajduka već u drugoj minuti susreta koji je poništen. Marijo Strahonja u emisiji ‘Stadion‘ tvrdio je da je bio prekršaj (Chidozie Awaziema), sudački ekspert Slobodne Dalmacije Goran Tenžera uvjeren je bio da je poništen regularan zgoditak Darija Melnjaka. U svom javno objavljenom izvješću Komisija nogometnih sudaca HNS-a nije se uopće na to referirala, odnosno nije u svom objavljenom izvješću izdvojila tu situaciju iz prošlog kola.

Lovrić je ove sezone kao glavni sudac još samo jednom u prvenstvu sudio Hajduku, bilo je to u 2:2 remiju s Lokomotivom u Zagrebu. U tom susretu odigranom krajem listopada Hajduk je u završnim minutama susreta prokockao 2:0 prednost. I tada je za Hajduk zabio Sahiti, dok je drugi gol ‘bijelih‘ bio djelo Jana Mlakara.

Poslije tog susreta bilo je velikih sudačkih repova. Hajduk je tražio kazneni udarac zbog prekršaja na Stefanu Simiću u kaznenom prostoru domaćina u završnici prvog poluvremena. Tada su i Strahonja i Tenžera smatrali da je za Hajduk trebao biti dosuđen kazneni udarac. Po Strahonji druge žute kartone trebali su na tom susretu dobiti i Hajdukov Dino Mikanović i Lokomotivin Ivan Milićević. I Tenžera i Strahonja su zaključili kako nije bilo dosuđenog prekršaja Mikanovića poslije kojeg je Lokomotiva debelo u sudačkoj nadoknadi zabila izjednačujući pogodak.

U odnosu na utakmicu s Varaždinom ipak su se promijenili pomoćnici i VAR suci. Lovrićevi pomoćnici bit će Marjan Tomas (Vladislavci) i Ivan Janić (Ilok), četvrti sudac bit će Goran Pečarić (Zagreb), VAR će biti Fran Jović (Zagreb), a AVAR Luka Pušić (Zagreb).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:22