StoryEditorOCM
HajdukLekine muke

Bez Livaje nema ni pobjede, evo tko će Marka zamijeniti protiv Šibenika

Piše Slaven Alfirević
28. ožujka 2023. - 13:12

Marko Livaja je ozlijeđen, zasad nema još precizne informacije o težini ozljede, ali pod olovnim upitnikom njegov je nastup za Hajduk u Šibeniku u subotu.

Ako ne bude mogao Livaja, realno je da od prve minute zaigra - Nikola Kalinić.

Konačno i to, mnogi će kazati.

Jer, još od priprema u Istri trener Hajduka Ivan Leko drži Kalinića u pričuvi i povremeno dozira njegovu minutažu. Nikola se vratio iz ozljede kako se to kaže, ujesen je ozlijedio butni mišić, onda se htio brže-bolje vratiti za derbi protiv Dinama, ali je ozljedu obnovio i tako je jesen do kraja propustio.

U Istri na pripremama vidjelo se da se polako vraća i da mu treba vremena da uhvati punu formu.

Leko je imao Livaju, a uz njega je stavljao Mlakara u sami špic napada, dok je Nikola Kalinić u proljetnom dijelu sezone svaki put bio pričuva.

Nikad nije bio u početnom sastavu, 10, 4, 17, 26, 29, 23 i 20 su minute koje je Nikola dobijao tijekom proljeća u pojedinim utakmicama, a stigao je protiv Gorice biti i strijelac.

Protiv Rijeke je upisao i asistenciju.

U trenutku ozljede Marka Livaje čini se najjasnije rješenje da Nikola Kalinić zaigra od prve minute i pomogne da se Hajduk riješi kompleksa neigranja Marka Livaje.

Poznato je to već, ono što brine navijače Hajduka jest statistika: kad nema Livaje, nema ni pobjede... No Livaja, no party, reklo bi se...

U prošloj 21/22 sezoni Livaje nije bilo u Kazahstanu, Hajduk je šokantno ispao i ispustio splitsku prednost 2:0.

U prvenstvu prošle sezone zbog žutih kartona Livaja je preskočio tek dva gostovanja, 0:2 se izgubilo u Šibeniku i 0:0 odigralo u Koprivnici. Možda su baš ti bodovi falili Hajduku za titulu prvaka. A evo Hajduk baš sad mora na noge Šibeniku.

Ove sezone Livaje nije bilo u sastavu protiv Lokomotive u Zagrebu, ostalo je 2:2.

I sad u Šibenik, logično je da Nikola Kalinić zaigra od prve minute, po prvi put ovog proljeća!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 16:08