StoryEditorOCM
HajdukIstra 1961 - Hajduk

Bajka svih derbija: šetali Mlinar, Lisica i Vuk livadom, i naišli na Hajduke...

29. siječnja 2023. - 11:05

Današnje gostovanje Hajduka kod Istre 1961 je bajka svih derbija. Da, dobro ste pročitali bajka.

Zato što je sastav s Poljuda u ovom kolu SuperSport HNL-a na Aldo Drosini gost momčadi iz bajke. A, uz dužno poštovanje Puljanima i bez imalo omalovažavanja, pritom ne mislimo na zaista odličan posao koji tamo već neko vrijeme rade bivši sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović i trener Gonzalo Garcia, odnosno ove sezone zapažene rezultate Istre 1961. Već na bajkovita prezimena igračkog kadra sastava iz Pule.

‘Šetao mlinar šumom i naletio na lisicu i vuka...’ Da takvu rečenicu pročitate, okladili biste se da je iz neke bajke. Ali slična rečenica može glasiti i drugačije. Recimo: ‘Frano Mlinar je ubacio loptu koju je Mateo Lisica glavom proslijedio, a Matej Vuk spretno poslao u mrežu.’ Eto nogometne momčadi iz bajke. Ili basne, ako se referiramo samo na potonju dvojicu igrača Istre 1961. Imaju Puljani i veznjaka Franu Mlinara, i krilne napadače Matea Lisicu i Mateja Vuka. Uz Antu Ercega imaju i druge napadače koji znaju ugristi protivnika.

Nedostaje tu još samo nekakav princ pa da bajka bude kompletna. Nema problema! U sastavu Istre je i Prince Mumba, veznjak iz Zambije. Fali valjda onda još Crvenkapica ili na engleskom jeziku Little Red Riding Hood. Riješeno! Tu je i Reda Boultam, Nizozemac u redovima Puljana. Dobro, pretjerali smo, ovo zadnje je baš bilo nategnuto. Nećemo više. Ali ni manje.

Šetali Mlinar, Lisica i Vuk livadom i naletjeli na četu Hajduka... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 09:05