StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera utakmice

Tribine na ‘Apašu‘ slave pobjedu Hajduka i odlazak na plus četiri; pogledajte veliku galeriju slavlja navijača

Piše K. M.
20. listopada 2024. - 17:56

Bakljada Torcide

Drži Hajduk vodstvo, kontrolira utakmicu, a u drugom poluvremenu bilo je vatreno i na tribinama. Upalila je Torcida baklje, pogledajte kako su tribine izgledale.

Navijači skandirali strijelcu

Vodi Hajduk s dva gola razlike, a već se u drugom poluvremenu doguralo do minute u kojoj je Gattuso počeo raditi izmjene. Tako je, između ostalih, iz igre izašao i Stipe Biuk, strijelac predivnog gola za 0:2. Posebne je ovacije dobio s tribina stadiona u Koprivnici, kada je prošao ispod tribine s navijačima Hajduka skandirali su strijelcu: "Stipe, Stipe!"

image
K. M.

Tribine skočile na gol Hajduka

Gotovo svi na tribinama skočili su nakon gola za vodstvo Hajduka. Pogodio je Raketa u bliži kut Suška, a Božić je prevario svog vratara koji je očekivao ubačaj iz slobodnog udarca. Bilo je to dovoljno za ekstazu na tribinama nakon lošijeg ulaska ‘bijelih‘ u ovaj susret, a moglo se čuti i prije Rakitićevog izvođenja sugreriranje ‘po golu, po golu‘. Nije bilo po golu, ali je bilo dovoljno za gol.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uzavrela atmosfera od početka

Od samog početka sudac Ante Čulina našao se na meti navijača jedne i druge momčadi. Ne pamte Čulinu navijači Hajduka po dobrom, a za svaku odluku u korist Slavena čuli bi se s tribina povici: "cigane". 

Ipak, u nastavku igre su čak dva gola poništena Slavenu, a tada su i navijači domaćih "počastili" Čulinu istim povicima.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Najveći aplauz za Gattusa

Igrači obje momčadi na izlasku dobili su podršku, hajdukovci doduše nešto glasniju, a posebno se pozdravilo trenera Gennara Gattusa. Brzo su se ispunio i rasprodani stadion Ivan Kušek Apaš na kojem danas ‘bijeli‘ gostuju. Stigla je i delegacija Hajduka u kojoj su predsjednik Uprave Ivan Bilić, predsjednik NO Aljoša Pavelin, članica Uprave Marinka Akrap, sportski direktor François Vitali te Boro Primorac.

image
K. M.
image
K. M.

Hajdukovci stigli na stadion

Nekoliko dana prije gostovanja Hajduka u Koprivnici rasprodan je stadion Slaven Belupa. Nešto više od 3.200 sretnika ugrabilo je vrijedni papirić za 90 minuta u kojima Hajduk ima priliku otići na plus 4 boda ispred Dinama.

Nema sumnje da će ‘bijeli‘ u tome imati o gromoglasnu podršku. Moglo se to primijetiti i tijekom dana na koprivničkom ulicama koje su bile pune Hajdukovih obilježja. Stigli su navijači iz svih krajeva Hrvatske na ovo gostovanje, što i nije velika novost kad su u pitanju utakmice Hajduka.

Kakva se atmosfera sprema pokazali su navijači po dolasku igrača na stadion Ivan Kušek Apaš. Nešto iza 14.30 sati igraču Hajduka su stigli, a krenulo je onda odmah i skandiranje te bodrenje navijača koji su ih dočekali. Zazivala su se imena ‘Ivane‘, ‘Filipe‘, ‘Marko‘ i drugih igrača, a svima s istom željom ‘ajmo dobit ovo danas‘.

Kako su navijači dočekali hajdukovce pogledajte u videu.

image
K. M.
image
K. M.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 17:56