StoryEditorOCM

Velika pobjeda Croatije i važna tri boda, kojim su Zmijavčani možda i već sigurno osigurali ostanak

Piše Ante Ujević
7. svibnja 2023. - 22:13

Zanimljiva i fantastična utakmica danas u Zmijavcima, tvrda prava prvenstvena, pripala je zasluženo na kraju domaćoj Croatiji. Utakmica u kojoj se išlo na sve ili ništa s prepuno zanimljivih situacija i onog napetog naboja između dva suparnika, trajala je skoro 100 minuta i u bitci za bodove, ona tri ostala su u Zmijavcima i peta uzastopna domaća pobjeda za momčad Marina Oršulića. 

Zmijavčani su bolje otvorili utakmicu, u 7 minuti, imali su najveću priliku za vodstvo. Nakon centaršuta Musulina u kazneni prostor gostiju, Vujanić je igrao rukom, sudac Slišković je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Karlo Igor Majić, pucao je u lijevoj vratarevu stranu, ali sjajna obrana vratara Đilasa koji je pročitao udarac i spriječio vodstvo Croatije. Ali nije vratar Đilas mogao tri minute kasnije spriječiti vodstvo Croatije, Majić se iskupio za neiskorišteni jedanaesterac, sjajno je asistencijom uposlio Antu Šutu koji je sa desetak metara iz kosa, izašao na Đilasa i lijevom nogom pogodio je suprotni kut nebranjeni dio mreže.

Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 45. minuti, odličan pokušaj Matea Mendeša s nekih 17-18 metara, ali sjajna parada vratara Gudelja. Cikvar je u petom minuti nastavka iskosa sam na nekih desetak metara, puca ali njegova lopta odlazi pored gola. Croatia prijeti u 54 minuti utakmice, ponovno je Marko Musulin sjajno potegao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara ali njegov udarac završio je tik iznad gola. Igrala se 64 minuta nakon kornera gostiju, Josip Tomašević s pet metara volejom gađa, ali vratar Gudelj brani kao mačka.

U 71. minuti utakmice, glupost je napravio Jure Obšivač, isprovocirao ga je Plazonja, sudac Slišković obojicu je opomenuo žutim kartonom, ali nažalost za Croatiju bio je to drugi za Obšivača i Zmijavčani su do kraja susreta igrali s igračem manje.

Gosti su cijelo vrijeme s igračem više stiskali Zmijavčane ali nisu uspjeli u i dvadesetak minuta stvoriti niti jednu izglednu priliku. Njihove nevolje u kraju utakmice počele su u 85 minuti kada je Zebec ozlijeđen morao napustiti teren i trener Krstanović ostao je s desetoricom na terenu, zbog toga što je napravio sve potrebne izmjene. Sudačka nadoknada od 7 minuta, počela je loše za goste, odnosno super za Croatiju, na sredini terena u prvoj minuti nadoknade, Đilas je srušio Jonjića, sudac Slišković nije imao milosti i posao ga je na hlađenje. U 97 minuti utakmice, Bačelić-Grgić je potvrdio pobjedu Croatije, izašao je u već tko zna kojoj kontri Croatije, sam na vratara - igrača, zaobišao ga i zakucao loptu u mrežu. Velika pobjeda Croatije i važna tri boda, kojim su Zmijavčani možda i već sigurno osigurali ostanak u Prvoj super sport nogometnoj ligi.

Semafor

Croatia - BSK Bijelo Brdo. 2:0 (1:0)

Zmijavci - Igralište ŠRC Marijan Šuto "Mrma". Gledatelja 600.

Sudac: Luka Slišković (Zagreb) - 6.5

Strijelci: 1: 0 Šuto (10.), 2:0 Bačelić-Grgić (90.+7)

Najbolji igrač: Marko Musulin  Croatia) 

Crveni karton: Obšivač (Croatia) u 71 minuti zbog drugog žutoga kartona, Đilas (BSK Bijelo Brdo) u 90+1 min zbog prekršaja kao zadnji igrač obrane. 

Croatia  (3 - 5 – 2); Gudelj (7) -  Obšivač (5.5), Šalinović (6.5), Batarelo (7) - Šimunić (6.5)(od 55 Todorić 6), Musulin (7.5), Brkić (6.5)(od 46 Petrak 6.5), Šabić (6.5)(od 75 Gilić – Kuko 6), Bekavac (7) - Šuto (7)(od 60 Bačelić-Grgić 6.5), Majić (6.5)(od 75 Jonjić 7)

BSK Bijelo Brdo (4-2-3-1): Đilas (6.5) - Benić (6), Tomašević (6), Rudić (6)(od 58 Mihaljević 6), Župan (6)(od 46 Zebec 6) - Mendeš (6.5),Vujanić (6) - Čikvar (5.5)(od 65 Plazonja 6), Tokich (5.5)(od 46 Pudić 6), Sinanović (6)(od 80 Baković -) - Sunday (6).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:15