StoryEditorOCM
Domaći nogometmario maloča

Utakmicu na Poljudu čeka s oduševljenjem, odgovorio je na optužbe o puštanju Hajduku: ‘Teške gluposti...‘

Piše Toni Roić/SN
20. rujna 2024. - 09:19

Najiskusniji igrač Gorice Mario Maloča (35), negdašnji kapetan Hajduka i čovjek s preko 250 hrvatskih prvoligaških utakmica u nogama (samo ih Arijan Ademi trenutačno ima više u elitnom rangu), sreću je već drugu sezonu pronašao u Turopolju i desna je ruka trenera Rajka Vidovića, netko od kojeg svi mladi igrači mogu pokupiti dobar savjet. Utakmicu s Hajdukom ove subote čeka s najvećim oduševljenjem jer Poljud je stadion njegovog života, ma u kojem dresu igrao - pišu Sportske novosti.

- Najljepše je igrati na punom Poljudu, pogotovo kada nema pritiska jer za Goricu ova utakmica je bonus, ali isto tako sam uvjeren da imamo što kazati i pokazati. Žalim zbog poraza od Rijeke jer smatram da smo zaslužili i više od boda, ali presudio je taj eurogol Jankovića. Meni ipak igra iz prošlog kola daje optimizam za Split, nismo bez šanse za pozitivan rezultat - započinje Maloča, koji predvodi obranu Gorice, koja je ove sezone u formaciji s tri stopera.

- Pogodili smo s tim sustavom jer imamo dva stopera Krizmanića i Leša, koji su jako dobri s loptom, mogu izlaziti prema naprijed i donijeti višak, dok smo u fazi obrane kompaktniji. Suparnici nam stvaraju malo šansi, nitko nas nije nadigrao, pa čak ni Dinamo.

Zatvoriti sve oko Livaje

Što onda nedostaje Gorici za više od sedmog mjesta s pet bodova u šest kola?

- Najviše nam nedostaju golovi. To je ono do čega moramo doći, ali vjerujem da smo mnogo dobili dovođenjem Adriona Pajazitija. Njega smatram vrhunskim pojačanjem jer je sličan Jurici Prširu, te bi njih dvojica s Ndockytom u nastavku sezone trebali činiti opasni vezni red, s kojim ćemo lakše izlaziti iz faze obrane, imati veći posjed, te stvarati više šansi. Također ne treba zaboraviti da nam je otišlo više do 10 igrača, uvelike smo promijenili momčad i treba nam još vremena za uigravanje.

image
Goran Mehkek/Cropix

Tko se nameće od mladih igrača?

- Zasad najviše Luka Kapulica. Velika je šteta što nije realizirao onu šansu protiv Rijeke, ali vidi se da ima kvalitetu i može napredovati, a on je jedan od onih koji može biti još bliže vratima suparnika i pomoći maksimalno u napadu.

Dojmovi o startu lige, tko je iznenadio?

- Najveća su mi iznenađenja Šibenik i Osijek. Šibenčani što su već uhvatili 10 bodova, a Osječani što su tako slabo startali. U nastavku očekujem bolji Osijek, koji će stizati vodeću trojku, dok svi mi ostali možemo biti iza njih.

Neki u nogometnoj javnosti Goricu proglašavaju kandidatom za ispadanje?

- Ne bih se složio s tim. Nećemo se boriti za ostanak, već za više pozicije.

image
Tom Dubravec/Cropix

Prošlog prosinca ste putovali u Split kao četvrti, a Hajduk je bio prvi. Na proljeće potop jednih i drugih?

- Da je lako objasniti taj pad, prije bismo bili izašli iz crne rupe. Nama je kobna bila utakmica s Rijekom u siječnju u kojoj smo vodili 2:0, pa izgubili. Često u nogometu jedna utakmica sve okrene, ili pozitivno ili negativno. Što se Hajduka tiče, po meni, prošle polusezone pukla im je atmosfera u svlačionici.

Kakav Hajduk vas čeka ove subote?

- To je sad ta priča o jednoj utakmici. Hajduk je u derbiju pobijedio Dinamo i to ih silno diže i daje im dodatnu energiju. Trener Gennaro Gattuso je uveo reda u svlačionici, odbacili su euforiju i idu utakmicu po utakmicu. Imali su baš savršenu taktiku protiv Dinama, nisu se samo branili, već znali kao izaći iz presinga, a i Marko Livaja se opet vrhunski spremio da je vođa Hajduka.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kako onda zaustaviti Livaju?

- Najvažnije je onemogućiti njegovu igru jedan na jedan jer tu je nenadmašan, ali probat ćemo zatvoriti sve oko njega, a prije svega na Poljudu želimo biti hrabri - podvukao je Mario Maloča.

Prošle sezone društvene mreže su gorjele kada bi Gorica gubila od Hajduka (tri puta) optužujući Marija Maloču i vratara Ivana Banića da “puštaju” bivšem klubu?

- To su teške gluposti i tako neka se napiše! Ja ne bih ni svom sinu pustio na PlayStationu, a kamoli nekome na terenu. Zašto ti nisu pisali kako sam cijelu momčad počastio poslije pobjede nad Hajdukom u Velikoj Gorici, a nije nitko spomenuo ni kada sam u prošloj utakmici s Dinamom pogriješio kod pogotka Kulenovića. To kao da nije bitno za Goricu - pita se Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:20