StoryEditorOCM
Domaći nogometIZIJA VUK TOVARA

‘U hrvatskom nogometu više nema viteštva ni fair playa‘ poruka je prvaku o kojoj danas svi šute

Piše Marko Bilić
6. lipnja 2023. - 15:13

Igralo se sedmo kolo SuperSport Prve nogometne lige, Hrvatski dragovoljac kontra Rudeša. Osam minuta prije kraja zabio je Ćavar za pobjedu "dragovoljaca" od 1:0 i slavlje Sigećana.

Nitko, baš nitko tada nije mogao ni pomisliti da će ta utakmica odlučiti - prvaka. A dogodilo se upravo to.

Kako to, kako to? Evo kako.

Trener Dragovoljca Krešimir Sunara napravio je pogrešku, iz igre povukao 19-godišnjeg Antu Mateja Jurića, umjesto njega uveo dvije godine starijeg Marina Belančića.

Time su na terenu ostala samo dvojica igrača domaće momčadi mlađih od 21 godinu, što nije dopušteno propisima HNS-a. Utakmica koja je završila pobjedom Hrvatskog dragovoljca od 1:0 registrirana je s 3:0 za goste. Odoše bodovi u Rudeš. A, pokazat će se to 26 kola poslije, i titula!

image

Krešimir Sunara

Goran Mehkek/Cropix

Rudešani su na kraju osvojili prvo mjesto sa samo jednim bodom prednosti ispred Vukovara ‘91 (Rudeš 64, Vukovar 63), iako su "na terenu" osvojili dva manje. Ali, tri "administrativna boda" iz Sigeta gurnula su ih u elitni rang hrvatskog nogometa. Tako kaže bodovna matematika.

"Herojski izvojevana pobjeda Dragovoljca bit će riješena za zelenim stolom. Nažalost, u današnjem nogometu više nema viteštva, sportskog fair playa, priznanja protivniku da je bolji", poruka je kojom se tada službeno oglasio Hrvatski dragovoljac.

I izija vuk tovara. Rudeš je na kraju prvi, Dragovoljac zadnji. Rudeš u viši, Dragovoljac u niži rang.

image

Silvio Marić

Goran Mehkek/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:45