StoryEditorOCM
Domaći nogometevo što im je rekao

Trenera Slaven Belupa očekuje žestoka kazna, ovaj put prešao granicu svojim ponašanjem i psovkama prema sucima

Piše R. R.
18. kolovoza 2024. - 08:39

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić je već u startu ove sezone pokazao da je malo tanjih živaca i da se neće susprezati kada bude komentirao suđenje i neke situacije za koje bude smatrao da su oštetile njegovu momčad.

Tako je nakon dvoboja protiv Hajduka u prvom kolu dobio novčanu kaznu nakon što je  "javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova."

Sada ga sigurno čeka još teža kazna s obzirom što je sve napisano u zapisnik dvoboja Lokomotiva – Slaven Belupo.

- Malo su živci bili tanki, svako kolo se neke njihove odluke vežu za nas, tako da više neću komentirati suđenje, to stvarno nema smisla – kazao je Radeljić nakon susreta.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

No činjenica je da je z vrijeme utakmice Ivan Radeljić dobio crveni karton i to baš zbog žestokih i uvredljivih komentara upućenih sucima. Bilo je to u 39. minuti nakon što su „lokosi“ postigli drugi pogodak, Radeljić tvrdi da se žalio na situaciju kod zgoditka, sudac Patrik Kolarić mu je prvo dao žuti karton, a odmah nakon toga i crveni.

U službenom zapisniku utakmice stoji i zbog čega je Kolarić bio tako odlučan u isključenju trenera Radeljića. U njemu se navodi: "Isključenja - Službene osobe kluba NK Slaven Belupo: Radeljić Ivan (39) Psovanje glavnog suca utakmice riječima "Pička ti materina" te nakon što je isti isključen protestirao je na odluku suca i bacio bočicu vode u njegovom smjeru.

Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog suca vrijeđao riječima "Jebo ti Bog mater." Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vrijeđa glavnog suca riječima "Jebo ti Bog mater u pičku")." 

S obzirom na situaciju iz prvog kola nema sumnje da će disciplinski sudac Alen Klakočer sada biti rigorozniji, a treneru Radeljiću bi očito puno bolja bilo, barem dok su ovakve vrućine, malo smiriti temperament. Najviše šteti sebi i svojoj momčadi ovakvim ispadima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 04:53