StoryEditorOCM
Domaći nogometprepucavanje

Treća stanka na Skupštini: zapelo je ovaj put kod verifikacije povjerenika iz redova navijača, ‘mamićevci‘ žele otići

Piše Sport SD
9. ožujka 2023. - 19:53

Koliko zapravo ima koja strana glasova. Jasno je da Mirko Barišić ima naklonost sedam od osam povjerenika iz navijačkih redova. No suprotna strana se poziva na statut i verifikaciju njihovih mandata, odnosno mogu li oni glasovati prije nego su ušli u Skupštinu. Dakle pravno ne mogu sudjelovati u glasanju za radno predsjedništvo s obzirom da je to točka prije prijema u članstva u Skupštinu.

S povjerenicima mi imamo većinu i to je shvatio Zorić. Žele provesti svoju volju. No o povjerenicima se ne glasa, oni su po defaultu kao pobjednici te utrke automatski punopravni članovi Skupštine – naveo je Ognjen Naglić.

Duško Ljuština poziva sve na puno više tolerancije i dostojanstva. Naglića podsjeća da je Statut isto što i Ustav, mora ga se poštivati. Kaže da se na mala vrata želi uvesti povjerenike jer bez njih nemaju većinu.

Barišić je shvatio da s povjerenicima ima potrebnih 36 glasova što je opet dovelo u pripravnost zaštitarsku službu jer se sve zagužvalo. Očito je da klupski Statut čita svatko onako kako mu odgovara.

U jednom trenutku predstavnici „mamićevaca“ su pozvali svoje pristaše na napuštanje Skupštine, a predsjedavajući Barišić opet zatražio stanku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 01:37