StoryEditorOCM
Domaći nogometbrojke i slova

Što kukate? Kad ovo vidite, jasno je, Hrvatska ne da prolazi, nego će biti druga i onda ćemo igrati protiv Švicarske

Piše Sport SD
20. lipnja 2024. - 14:25

Dok svi kukaju i traže krivce za kiks protiv Albanije, jer gubitak dva boda to jest, statističari već gledaju unaprijed i traže koji je za Hrvatsku najrealniji scenarij.

Sasvim je jasno da je protiv Italije potrebna pobjeda za plasman dalje, no statistika kaže kako je i dalje otvorena opcija prolaska s dva boda. Konkretno, situacija s dva boda i gol razlikom minus 3, što bi bio slučaj u hrvatskoj priči, donosi ne baš minimalnih 20 posto šansi za prolaz među 16.

No, za tako nešto potrebno je da se poklopi niz drugih rezultata, puno je realnija priča da Hrvatska u ponedjeljak dobije Italiju i tako ode dalje. I ne samo to, kako bi znali čuti u popularnim reklamama... U slučaju da Hrvatska savlada Italiju veća je vjerojatnost da će skupinu završiti na drugom, nego trećem mjestu.

Pogotovo ako Italija večeras ne pobijedi Španjolsku. U tom bi slučaju Hrvatska imala priliku dobiti Talijane, izjednačiti se s njima bodovno, a imati bolji međusobni omjer.

U tom bismo slučaju vrlo vjerojatno u osmini finala igrali protiv Švicarske koja je druga u Skupini A, a u zadnjem kolu igra protiv domaćina Njemačke.

Tako kaže statistika, najrealnija opcija, od onih u kojma prolazimo dalje, jest da smo drugi u skupini i idemo na Švicarsku. 

image
Gabriel Bouys/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 12:20