StoryEditorOCM
Domaći nogometčetvrti ove sezone

Splićanin seli iz Dalmacije i preuzima kormilo prvoligaša, očekuje ga vatreno krštenje sa zagrebačkim klubom

Piše Sport SD
6. prosinca 2023. - 15:20

Neželjeni rezultati u domaćem prvenstvu, potaknuli su NK Rudeš na još jednu smjenu trenera. Kormilo će preuzet Davor Mladina, koji je do sada vodio Dugopolje. Bit će to četvrti trener zagrebačke momčadi u ovoj sezoni.

Povodom toga NK Rudeš je poslao priopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

- Kriza rezultata i 17 utakmica u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi bez pobjede, naveli su nas da u klub vratimo Davora Mladinu, trenera s kojim smo i ostvarili ulazak među nogometnu elitu. Ovim putem zahvaljujemo čelnicima Dugopolja koji su izašli ususret i treneru Mladini, ali i nama, da pokušamo spasiti klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa. 

‘Znam da je klub u teškoj situaciji. Oprostili smo se u sretnim okolnostima, odnosno ulaskom u SuperSport HNL. A sada su trenuci ipak nesretniji. No, uvjeren sam da je to privremeno i da ćemo vrlo brzo krenuti s pobjedama. Što se mog odlaska tiče u ljetnim mjesecima, istekao mi je ugovor, a klub je pokušao s nekom drugom vizijom. Ja sam pak odabrao ozbiljnog ‘prvoligaša‘, jer nisam želio u svom trenerskom poslu imati preveliku stanku. Naravno, drago mi je da se vraćam u klub s kojim sam već imao velikih uspjeha. I nadam se da ćemo u budućnosti izvući maksimum iz momčadi. Reagirat ćemo na vrijeme, i Uprava i ja, te ćemo vidjeti što nam još nedostaje za bolje rezultate. Također, moram se zahvaliti Mariju Smodlaki, dopredsjedniku HNS-a i prvom čovjeku Dugopolja, omogućivši mi prijevremeni prekid ugovora, odnosno povratak u Rudeš. Zahvaljujem, naravno, i svim ostalim djelatnicima, ali i igračima na tri lijepa mjeseca u Dugopolju‘, rekao je 64-godišnji Davor Mladina. 

Službeno predstavljanje novog-starog trenera NK Rudeša, bit će u petak 8. prosinca u 10 sati u prostorijama kluba na SRC Rudeš u Rudeškoj cesti 25, kada će Mladina ujedno i najaviti subotnji ogled protiv Dinama - stoji u priopćenju.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:35