StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘ja nisam taj‘

Sopić: ‘Pola Rijeke živi za utakmicu s Hajdukom, ali mene to sada najmanje zanima, a tko se neće držati plana...‘

Piše Sport SD
29. rujna 2023. - 17:48

Rijeka u nedjelju od 15:15 gostuje u Zagrebu kod Rudeša u desetom kolu SuperSport HNL-u. Pobijedi li klub s Rujevice, mogli bi i preuzeti vrh tablice. Naravno, ovisno o rezultatu derbija na Poljudu, koji se igra kasnije istog dana. No, trener Željko Sopić upozorio je da ne treba upisivati bodove unaprijed.

- Utakmica protiv Rudeša za mene je posebna budući da je to kvart u kojem sam odrastao. Tamo sam napravio i prve ozbiljnije trenerske korake, dvije i pol godine bio trener, i mogu reći da prikazane igre Rudeša ne odgovaraju broju samo jednog osvojenog boda, započeo je Sopić pa nastavio:

- Ne budemo li bili maksimalni i dali sve od sebe, imat ćemo velikih problema. Moramo dati sve od sebe i pokušati uzeti tri boda, samo se to piše. Ostalo ništa, niti koja je utakmica za sedam dana, niti što će biti. Samo nas to zanima.

Sopić je odgovorio i na pitanje o Jadranskom derbiju koji Rijeku čeka za tjedan dana.

- Kod Rudeša nas svi gledaju kao favorite. Jednostavno, samo upišeš tri boda i gotovo. Ne znam zašto uopće idemo u Zagreb. Znam da pola Rijeke živi za utakmicu s Hajdukom, ali ponavljam, ja nisam taj i mene to sada najmanje zanima. Tko se neće držati plana, možda će opet izaći iz igre u 20. minuti. Te unaprijed odigrane utakmice i upisane pobjede su najgore u životu, zaključio je trener Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2023 13:25