StoryEditorOCM
Domaći nogometdomaćini uvjerljivi

Šibenik u sve težoj poziciji u borbi za prvoligaški ostanak, ‘narančasti‘ se s gostovanja u Puli vraćaju praznih ruku

Piše Krešimir Gulin
29. travnja 2023. - 20:09

Šibenik je u sve težoj poziciji u borbi za prvoligaški ostanak. Gostovanje u Puli bilo je ono gdje su bodovi bili imperativ, međutim Narančasti se iz Istre vraćaju praznih ruku. U rukama su zadržali tek ‘fenjer‘, a izravni suparnik Gorica tek ima odigrati utakmicu s Lokomotivom u ponedjeljak te se ima prigodu odvojiti od Šibenčana.

Za razliku od prošle utakmice sa Slaven Belupom kada je Šibenik izgledao goropadno, trener Narančastih Damir Čanadi u Puli se vratio svom omiljenom kontroliranom nogometu. Strateg Šibenika napučio je sredinu terena, međutim nije uspio Puljanima oduzeti njihovo najjače oružje- posjed lopte. Domaćini su se nametnuli u središnjici, dok je Šibenik izgledao isuviše neopasno i neaktivno za momčad koja se bori za ostanak u ligi i kojoj su pobjede prijeko potrebne.

Kako je izgledao Šibenik u prvom poluvremenu najbolje govori podatak da je ostao bez udarca u okvir gola domaćina, odnosno da je imao samo jednu ozbiljnu prigodu i to duboko u sudačkoj nadoknadi koju je prokockao Hiroš.

Ruku na srce, nije ni Istra previše prijetila kapetanu Šibenka Rogiću. Poveli su Puljani iz jedinog šuta u okvri vrata i to iz kaznenog udarca. Na prvu, činio se to kao bezazlen duel Đorića i Bakrara na rubu kaznenog prostora Šibenika. Međutim, uključio se Fran Jović iz VAR sobe i sugerirao sucu Strukanu da je stoper domaćih zahvatio rukom po licu napadača Istre.

Nakon pregleda snimke, Strukan je pokazao na bijelu točku i svoju odluku prisnažio žutim kartonom Đoriću. Siguran realizator najstrože kazne bio je Mlinar, koji je poslao loptu u jednu, a Rogića u drugu stranu.

Još jednom se tresla mreža Šibenika u prvom poluvremenu. Bilo je to u 18. minuti nakon lijepe akcije Istre poslije slobodnog udarca, no Kadušić je bio u zaleđu.

I bilo je to gotovo sve u vrlo siromašnom prvom dijelu.

Nije se Čanadi odlučio na kadrovske promjene već na ‘velikom‘ odmoru, kao da je bio zadovoljan igrom svoje momčadi. Posegnuo je tek za promjenom sustava igre te je Šibenik zaigrao nešto ofenzivnije nego u prvom dijelu.

Konačno, u 48. minuti prvu intervenciju upisao je vratar Istre Majkić. Spretno je nogama obranio nezgodan udarac Hiroša.

Nastavio je Šibenik s pritiskom, imao nekoliko nezgodnih ubačaja pred gol Majkića, no oni nisu urodili plodom. Kao ni pokušaj Čanađije u 61. minuti koji je prohujao pred gola.

U završnici susreta Čanadi je zaigrao ‘na sve ili ništa‘, jer je na travnjak umjesto stopera Đorića poslao centarfora Radonjića.

U konačnici- dobio je ništa! Naime, samo nekoliko minuta kasnije Istra je povela 2:0. Dugu loptu sa svoje polovice lansirao je Kadušić, zaspala je obrana Šibenika na čelu s Mesom. Slabo je reagirao i Rogić kojeg je iz teške pozicije, kroz noge, ‘probušio‘ Bakrar.

Posljednji čavao u lijes Šibenika u Puli zabio je Mahmoud koji je najprije ukrao loptu neopreznom Soldi, a onda nakon asistencije Bakrara matirao Rogića.

Zanimljivo, Istra je u ovoj utakmici imala stopostotan učinak, budući da je postigla tri gola iz tri udarca u okvir gola.

Istra 1961-Šibenik 3:0 (1:0)

PULA- Stadion ‘Aldo Drosina‘. Gledatelja 1311. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelci: 1:0 Mlinar (44./11 m), 2:0 Bakrar (71.), 3:0 Mahmoud (85.). Najbolji igrač: Monsef Bakrar (Istra 1961).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić (6)- Hujber (6,5), Marešić (6,5), Galilea (6,5), Marin (6)- Mlinar (6,5) (od 72. Mahmoud 7), Petrusenko (6), Caseres (6,5) (od 89. Blagojević -)- Lisica (5,5) (od 67. Boultam -), Bakrar (7,5) (od 89. L. Knežević -), Kadušić (6).

Šibenik (4-5-1): Rogić (5)- Kvržić (5,5), Perić (6), Đorić (5) (od 68. Radonjić -), Mesa (5) (od 80. Matić -)- Arai (5,5), Hiroš (5) (od 68. Pozo -), Soldo (5), Čanađija (5,5) (od 75. Skorup -), Dolček (5,5)- Špeljak (5) (od 75. J. Knežević -).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:44