StoryEditorOCM
Domaći nogometreakcije igrača

Izjava ovog Vatrenog rekla je sve, klonuo je duhom: Ja iskreno ne vjerujem u to jer šanse su jako male

Piše Sport SD
24. lipnja 2024. - 23:23

Ponovno šok u zadnjim minutama za Hrvatsku. Nakon što su Albanci izborili remi u drugoj utakmici skupine s Hrvatskom u posljednjim minutama, isto su ponovili Talijani koji su golom Zaccagnija poništili vodstvo koje je Modrić donio u drugom poluvremenu. Nakon 1:1 i gotovo nikakvih šansi za daljnji prolaz u nokaut fazu Europskog prvenstva prvi je pred kamere izašao Luka Ivanušec.

- Prazan sam, ne znam što bih rekao. Do zadnje sekunde imamo sve, ne znam, nemam riječi. Razočarani smo. Nisam vidio sve ispočetka, bila je lopta kroz sredinu, probilo nas na lijevu stranu i čovjek pogodi. Definitivno jedna od najstresnijih utakmica u karijeri - rekao je Ivanušec. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Potom je par riječi rekao i Luka Modrić koji je prvo promašio jedanaesterac, a onda minutu poslije zabio za vodstvo Hrvatske.

- Ne znam što da vam kažem. Nogomet je nekad okrutan i to se danas pokazalo na nama. Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je sudac pronašao tih osam minuta. Ako trebaš negdje past onda neka to bude ovako. Znam da nije neko opravdanje. Navijači su uvijek uz nas i hvala im na tome. Žao mi je što nije bila ta pobjeda da odemo u drugi krug. Nama se nikad nije ništa nije poklopilo, nekad nije suđeno, nogomet je okrutan i to se na nama pokazalo danas. Nije sad vrijeme za priče o oproštaju, vidjet ćemo još to - rekao je Modrić. 

Utakmicu je prokomentirao i Marin Pongračić. 

- Jako je razočaravajuće primiti u zadnjoj minuti gol i ispasti s turnira. Moramo čekati još druge rezultate, ali ne nadamo se previše. Bili smo jako bezopasni i pustili dvije, tri šanse koje su mogle odvesti utakmicu u drugi smjer. Onda zabijemo gol u drugom dijelu, ali i primimo gol. To nam se ne smije događati, za mene je isto upitno kako je bilo osam minuta nadoknade. Nestvarno, ali na kraju smo opet mi krvi. Moramo bolje braniti taj gol. Sigurno da ne možemo biti zadovoljni, sigurno da bi uz malo više sreće, kvalitete i koncentracije imali više bodova. Navijači su tu uvijek uz nas i šteta što im nismo vratili pobjedom i prolaskom skupine. Teoretski smo ovisni o četiri utakmice, ja iskreno ne vjerujem u to jer šanse su jako male.  

Stao je pred kamere i Josip Stanišić.

- Mislim da smo svi razočarani na ovo što smo doživjeli. Dva puta u nadoknadi primit gol, ne znam što je sudio sudac danas. Stvarno strašno, sve je bilo protiv nas. Ne znam što je bilo za tih osam minuta, možda je gledao utakmicu od jučer pa onda dosudio tako. Jednostavno smo razočarani i sad moramo čekat dva dana druge rezultate. Ne možemo vjerovati. Kad sam vidio osam minuta mislio sam da je greška. Nećemo saad sve na suca, ali da je pet minuta ne bi nitko ništa rekao, ali osam je strašno. Ovo danas nismo trebali ovako završiti. Teško je s dva boda proći, protiv Albanije smo trebali pobijediti i danas tu isto. Protiv Španjolske smo bili malo lošiji, ali oni su odigrali najbolji nogomet dosad na Euru - rekao je Stanišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 23:44