StoryEditorOCM
Domaći nogometvojnik kluba

Privremeni trener Dinama preuzeo odgovornost za debakl u Koprivnici: ‘Igračima nemam što zamjeriti, nisam ih pripremio‘

Piše Goran Čičin Mašansker/SN
21. rujna 2024. - 22:26

Trener Dinama Sandro Perković preuzeo je svu odgovornost na sebe nakon poraza u Koprivnici (1:4).

- Čestitam Slavenu Belupu na pobjedi. Moja zadaća bila je pripremiti momčad za ovu utakmicu, očito u tome nisam uspio. Odgovornost je samo moja, nemam što previše zamjeriti igračima – rekao je u uvodu Perković.

Potom je prokomentirao samu utakmicu.

- Početak nije bio dobar, nakon 15. minute smo dobro igrali, ali nažalost nismo uspjeli zabiti više od jednog gola. Pogodak kojeg smo primili ne smije se dogoditi na ovoj razini, on nas je dosta koštao. Sam ulazak u drugo poluvrijeme bio je dobar, imali smo prilike, pogodili smo vratnicu. Primili smo nespretno-nesretni gol za 2:1, taj gol nas je psihički ‘ubio‘, nakon toga smo doživjeli ‘blackout‘, imao sam osjećaj da više ne možemo spojiti dodavanje na pet metara – dodao je Jakirovićev nasljednik.

Može li se nakon ovakva dva poraza reći da se igračima nema što zamjeriti?

- Cijeli ovaj tjedan za nas je bio jako težak. Jučerašnji trening bio je jedan od najboljih kojeg sam vidio, a dugo sam u Dinamu. Fokus na utakmicu na sastanku je bio odličan, a na samoj utakmici nemam previše zamjeriti. Imali smo i više nego dovoljno prilika... Momentum je takav da je sve protiv nas, ali ne smije nam se dogoditi onakav raspad kao poslije drugog gola – kazao je Perković.

image
Željko Puhovski/Cropix

Slavenov trener Mario Kovačević nije skrivao osmijeh, pred koprivničkom publikom debitirao je velikom pobjedom.

- Je, ovo je možda i najveća pobjeda u mojoj karijeri. Čestitke mojim igračima, normalno da smo sretni i ponosni. Znali smo da Dinamo nije u idealnoj situaciji, ali kad uđeš u crnu rupu iz nje je teško izaći – rekao je Kovačević.

Kombinirala je njegova momčad visoki presing s niskim blokom, dobro je to izgledalo.

- Dinamo je poveo, ali to nas nije pokolebalo. Na vrijeme smo izjednačili. U nastavku su oni stisnuli, imali smo sreću kod njihove grede, poslije toga je sve bilo na našoj strani. Taj drugi gol je po meni prelomio utakmicu – zaključio je Slavenov trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 22:26