StoryEditorOCM
Domaći nogometnajbliži centru

Predsjednik Milanović na obilježavanju 100. obljetnice NK Trnje

Piše Hina
18. rujna 2024. - 22:23

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u srijedu na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 100 godina djelovanja i rada Nogometnog kluba Trnje u kojem je i sam, kao dječak, trenirao nogomet.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović prisjetio se svog boravka u klubu u kojem je trenirao nogomet pet godina sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

"Klub je imao tradiciju u sebi, građansko-radničku. Ovo je Klub koji je najbliži centru grada. Uz taj Klub sam odrastao u nekim svojim prvim formativnim godinama. Kasnije sam skroz prestao igrati nogomet i bavio se intenzivno drugim sportovima, ali tih pet godina to je meni bio život," rekao je predsjednik Milanović te sadašnjem vodstvu NK Trnje poručio da i dalje budu ambiciozni i da nastave raditi s mladima, bez velikih pretenzija. 

Osim predsjednika Milanovića na svečanoj akademiji govorili su predsjednik Organizacijskog odbora proslave 100 godina NK Trnje Dinko Bilić, predsjednik kluba Jakov Sivrić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Vjekoslav Šafranić, tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković, direktor Ureda za olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora Damir Šegota i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Družak.

Na svečanosti je predstavljena i monografija o "100 godina Nogometnog kluba Trnje" koju je predstavio autor Stjepan Blažanović, a bivšim predsjednicima, igračima, trenerima i djelatnicima Kluba uručene su plakete NK Trnje.

NK Trnje je amaterski nogometni klub koji već stotinu godina odolijeva vremenu i izazovima, a kroz svoju povijest razvijalo je kvalitetne nogometaše prvenstveno zahvaljujući iznimnoj ljubavi prema nogometu i sportskom natjecanju. U klubu su stasali vrhunski igrači, uključujući Vladimira Firma, Snješka Cerina, Lovru Majera i Niku Jankovića, čiji su talenti obogatili hrvatsku nogometnu scenu.

Često se govorilo da je NK Trnje "najveći mali klub" u Zagrebu i Hrvatskoj, poznat po svojoj žilavosti i otpornosti na sve nedaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:26