StoryEditorOCM
Domaći nogometopet na početak

Potpuni raspad, odlaskom ‘mamićevaca‘ raspao se kvorum, eskalacija ispred Sheratona, čule su se žestoke uvrede

Piše Sport SD
9. ožujka 2023. - 20:21

Predstavnici struje protiv predsjednika Mirka Barišića su napustili Skupštinu i svojim su odlaskom srušili kvorum. Ostalo je 37 skupštinara, a za kvorum je potreban 41 kako bi odluke mogle biti pravovaljane. Nastala je pat pozicija.

Nisu se mogle dalje apsolvirati točke dnevnog reda. Barišić je objavio do daljnjeg klubom upravlja predsjednik kluba i Uprava.

Vi mi trebate, moramo ići dalje i do nove godine konsolidirati stvari. Klub ide dalje bez Izvršnog i Nadzornog odbora kaže Barišić.

Upravu sada čine Vlatka Peras i Dario Šimić, dok Izvršni odbor kluba ima ovlasti do 11. ožujka, kada mu istječe mandat.

Nezadovoljnih ima na sve strane, Gregurić je očekivao da će skupština ići brže i da će se oglasiti HNS jer mu treba stabilan Dinamo.

Nažalost niti slova od njih, ali imamo podršku javnosti. Trebao je ovdje već danas sjediti Šimić – kazao je Gregurić.

Tražilo se od Barišića Peras da se obrate navijačima, da se umiri javnost. Ispred Sheratona nezadovoljni navijači protestiraju, čuli se povici, verbalne prijetnje, prijetila je eskalacija, BBB su se približi ulasku u Sheraton i situacija nije nimalo ugodna.

I dok je Barišić gasio požar najavom kako će se odmah počinje rad na pisanju novog statuta, radna grupa s pravnicima i predstavnicima navijača, Damir Zorić predstavnik suprotne struj je davao izjavu:

Ne znam tko su ovi ljudi koji su se pojavili, ne znam jesu li članovi Dinama. Tko ih je tamo posjeo da nam dijele lekcije, ja ne znam. Skupština sigurno nije. Trudili smo se pojasniti svima kako glase nasi članci Statuta, poslovnika, točka dnevnog reda koju je potpisao sam predsjednik Barišić. To što oni to ne žele slušati ne mogu nazvati drugačije nego pravnim nasiljem. Nije prvi put, to se već događa neko vrijeme u Dinamu.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 19:29