StoryEditorOCM
Domaći nogometbrzo su maknute

Pomoćni teren Istre 1961 osvanuo u hajdučkim bojama, nitko u klubu nije ništa znao: ‘Ova vlast ponižava građane‘

Piše SPORT SD
13. travnja 2023. - 18:07

Jučer je pomoćni stadion Istre 1961 osvanuo u hajdučkim bojama. Naime, postavljene su strunjače uz pomoćni teren, što je standardna praksa kada je zid blizu terena, kako bi se izbjegle ozljede.

Problem je predstavljao to što su one bile crvene i plave, hajdučke boje, čak su i nijanse pogođene. Ovo je ražestilo lokalne navijače i medije koji su oštro reagirali pa su strunjače zamijenjene te su sada sve iste boje.

- Klub nije znao da će se odraditi takva renovacija zida na pomoćnom terenu. Također, klub ne dobiva ni inače obavijesti o radnjama i popravcima na stadionu, obzirom da stadion nije u našem vlasništu.

S naše strane nije bilo niti vremena za intervencijom, obzirom da je pritisak navijača i javnosti na grad i Pulasport bio momentalan nakon renovacije zida na pomoćnom terenu. Nakon što je vijest i fotografiju prenio naš lokalni medij Regional Express, vijest se brzo proširila u zajednici i navijači su “odradili svoje” te reagirali i prije nego što smo mi uspjeli išta reći - poručili su nam iz Istre 1961.

Odmah se počelo prstom upirati u gradonačelnika Pule, Filipa Zoričića, koji je inače i strastveni navijač Hajduka. Na prvom gostovanju Hajduka u Puli ove sezone je čak i došao na tribinu noseći majicu Torcide, što je i onda izazvalo burne reakcije, a sada mnogi misle da on stoji iza cijele priče oko strunjača.

Regional Express je ovaj potez shvatio kao provokaciju te su oštro prozvali Zoričića: "Ova vlast u svojim egzibicijama nastavlja ponižavati građane, nastavlja ih praviti budalama misleći da je to što rade simpatično ili duhovito. Današnje dizanje boja Hajduka na stadion Aldo Drosina, pa onda brzinsko micanje samo potvrđuje da se Filipu Zoričiću "omakla" vlast, da tu vlast doživljava kao vođenje škole u kojoj je skrbio o svemu, od toalet papira do raspela."

Dan kasnije, odnosno danas, netko je reagirao i sada su sve strunjače crvene boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 12:38