StoryEditorOCM
Domaći nogometbrže, više, bruno

Počinje HNL, a već krenule sudačke drame, oštra poruka iz Osijeka: ‘Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni‘

Piše SN
31. srpnja 2024. - 13:45

Dinamo i Istra u petak otvaraju novu sezonu SuperSport HNL-a. Međutim, nevjerojatno je za reći, a i napisati da, unatoč tome što sezona nije ni otvorena, već imamo prve kontroverze, donose Sportske novosti.

Prošlu sezonu uvelike je obilježila afera "VAR leaks", koja je rezultirala ‘padom‘ sudačke komisije na čelu s Brunom Marićem. Šokirala je, stoga, odluka novog vodećeg čovjeka za suđenje u HNL-u, Francuza Bertranda Layeca, da već u prvom kolu, na susretu Osijeka i Šibenika, Mariću dodijeli funkciju kontrolora suđenja.

image

Bertrand Layec

Bruno Fahy/Afp

Šokirala prije svega navijače Osijeka, na čiju prvu, pravu reakciju nije trebalo dugo čekati. Naime, Klub navijača Bijelo-plavi obratio se priopćenjem na društvenim mrežama koje prenosimo u cijelosti:

"OTVORENO PISMO

Poštovani gospodine Layec,

pozdravljamo Vaše imenovanje na dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca i povjerenika za delegiranje sudaca u pokušaju stvaranja klime povjerenja prema hrvatskim nogometnim sucima, no osjećamo obvezu reagirati na delegiranje sudaca za 1. kolo HNL-a i izraziti svoje nezadovoljstvo.

Naime, NK Osijek u prvom će kolu na Opus Areni odmjeriti snage s HNK Šibenik, a za kontrolora te utakmice delegiran je Bruno Marić. Nema sumnje kako ste upoznati da je okidač za Vaš dolazak na spomenute dužnosti bila afera "VAR leaks" dijelom koje je bio i spomenuti Marić. Podsjetimo, isti je kao predsjednik Komisije nogometnih sudaca 4. rujna 2023., samo dan nakon utakmice NK Osijek i GNK Dinamo, u javnost izašao s fabriciranim audio zapisom "navodne" komunikacije glavnog suca utakmice s VAR sobom, bez da je ijednom spomenuo kako se radi o "simulaciji prikaza VAR sobe koju su suci snimali dan nakon utakmice", prema priznanju iz samog HNS-a po izbijanju afere "VAR leaks".

Kako je jedna od uključenih, a po našem skromnom mišljenju i oštećena strana u tom igrokazu kojim je obmanuta hrvatska javnost bio NK Osijek, smatramo potpuno neprimjerenim i neprihvatljivim da Bruno Marić na bilo koji način participira na utakmicama koje uključuju NK Osijek, pa i u funkciji kontrolora.

Ne ulazeći u razloge zašto je istom dodijeljena bilo kakva uloga u sudačkoj organizaciji i u novoj sezoni, ispred Kluba navijača Bijelo-plavi i njegovih više od 700 članova, ali, vjerujemo, i ispred ogromne većine navijača NK Osijek, dužni smo izraziti svoje nezadovoljstvo uz poruku kako Bruno Marić nije dobrodošao na Opus Areni.

Uz dobru vjeru da ćete razmotriti naše argumente i povući prave poteze, s poštovanjem,

Klub navijača Bijelo-plavi"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 14:28