StoryEditorOCM
Domaći nogometzaobilazni put

Nije sve u Hajduku, talentirani Marin iz Milne nogometnu je sreću pronašao na ‘čizmi‘

Piše Slaven Alfirević
12. srpnja 2024. - 21:27

Nisu svi splitski nogometni talenti u Hajduku, ma niti u Hrvatskoj. Dok Bruno Durdov, teenager plijeni pozornošću svojim brzim probijanjem iz Akademije na veliku scenu Hajduka, dotle vrijedi zaviriti i druge kutke gdje u konkretnom slučaju Splićani (i Bračani) napreduju sa svojom nogometnom karijerom.

Jedan od njih je i Marin Čubretović, rođen 18. travnja 2004., godine, otac Ivan mu je veteran Hajduka, nastupao devedesetih za "bijele", a dida Zlatko je primjerice legenda mravinačke Sloge, ali u doba kad je dalmatinska nogometna "zona" posebno pizala, pa to nemojte uspoređivat s današnjim balunom, nego su za Zlatka govorili da je imao mjesta i u Hajduka, e da su tadašnji skauti bolje gledali. Ima bit da skauti, kako bismo rekli izviđači, uvijek trebaju bolje gledati.

Znači, ima Marin nogometne gene, predispozicije, a i sam je bio u mlađim uzrastima Hajduka, pa u Splita, Solina... I nije prvi put da ga spominjemo, ostavio je trag na internetu. Od onih je koji su zarana prosperitet potražili s druge strane Jadrana, danas sa 20 godina Cosenza i Monopoli su njegovi klubovi, naigrao se u "primaveri" (momčad između juniora i prve momčadi) Cosenze, pa otišao u Monopoli i čeka definitivan iskorak u prvu momčad što mu donosi nastupajuća sezona. Serie B, serie C, nije to mačji kašalj. I tamo se balun igra i te kako. Crtica u medijima značit će mu podstrek da i on postoji, a tu je i kandidatura da uđe u najbolju momčad Milnarana svih vremena!

E, to je posebna intriga, Milna na Braču, o njoj se radi, tamo gdje je nekad djelovao klub po imenu Talas, sad se zove MOŠK 1919. Iznjedrilo je to "malo braško misto" puno velikih nogometnih faca. Lanjskog ljeta otvorio se tamo i nogometni centar "Stanko Poklepović", uz prigodnu feštu, bilo je veselo.

image

Dug popis Bračana s hajdučkim pedigreom

Milnarani su dali truda da postave slike, "dodaje" se po društvenim mrežama poster njihovih veličina baluna i pazite sad taj niz: od (pra)starih hajdukovaca Mirka i Ante Tonća Bonačića, potonji je i za Olympique Marseille igrao, preko Stanka Špace i Lukše Poklepovića, do... Nastavimo: Petar Bonačić, Pjero Restović (legendarni centarfor Splita), Neno Bonačić, Luka Peruzović, Luka Bonačić, Petar Perica Poklepović, Darko Butorović, Ivan Čubretović, Dinko Trebotić, Nino Galović i pripadajući član Ante Palaversa. Rodbinski je i on vezan za Milnu, premda je iz Žrnovnice.

I sad komotno u taj niz uzlazi i Marin Čubretović, punopravno članstvo dobiva čim zaigra seniorski balun, a to je danas-sutra. Treba iskorak, jer kao što vidite, na ovoj slici momčadi iz Milne nema primjerice dida Zlatka, a jamčimo vam, bio je dobar igrač. Da smo rekli odličan, rekli biste da pretjerujemo, ovako nek‘ vam bude. I danas živahni dida Zlatko je bio dobar nogometaš, sin Ivan je mogao i više igrati za Hajduk da su treneri imali sluha, a treća generacija Marin bit će bolji od svih! Treba vjerovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. kolovoz 2024 23:42