StoryEditor
Domaći nogometLiga prvakinja

Miletić: Imaju pet-šest Amerikanki, ali pojačat ćemo se i biti spremni

Piše frane vulas
25. lipnja 2022. - 11:58

Splićanke koje su bile među nenositeljicama smještene su u skupinu 3 kvalifikacija Puta prvakinja. U polufinalu će im protivnice biti kazahstanski BIIK-Shymkent, po koeficijentu druga ekipa među nositeljicama (odmah iza talijanskog Juventusa).

Ako bi Splićanke prošle tu prvu prepreku u finalu 1. runde (igra se turnir) čekat će ih bolji sastav iz okršaja ukrajinskog Vorskla-Harkiva-2 (nositelj) i gruzijskog Lanchkhutija (nenositelj).

Izglede će Splićankama poboljšati to što će biti domaćinke skupine. Po svemu sudeći neće se igrati u Dalmaciji zbog manjka smještajnih kapaciteta usred turističke sezone, već najvjerojatnije na sjeveru Hrvatske. Polufinala se igraju 18. kolovoza, a finala (i susreti za treće mjesto) tri dana kasnije.

BIIK-Shymkent je ekipa s bogatim europskim iskustvom. U sezonama 20219/20 i 2020/21 dogurala je sve do osmine finala LP. Prošle sezone su ispali u kvalifikacijama.

- Mogao je ždrijeb biti i lošiji, ali mogao je za nas biti i puno bolji. Bit će teško u polufinalu, riječ je o klubu koji je dosta stabilan, uspješan, koji ima devet strankinja u rosteru od čega pet-šest Amerikanki, stranog trenera... No, sigurno one nisu htjele imati nas za protivnika. Neka oni misle o nama, a ne mi o njima. Pojačat ćemo se i biti spremni. Dobra je stvar što smo domaćini, što ćemo se lakše moći pripremati i što nećemo morati putovati – rekao je trener Splita Božidar Miletić.

Ako bi Splićanke prošle ove prve dvije prepreke, na putu do skupine LP im slijedi još jedna 2. kolu kvalifikacija (dvije utakmice doma i vani protiv istog kluba).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 16:23