StoryEditorOCM

Luki Modriću postavljeno pitanje koje zanima čitavu Hrvatsku: ‘Ne znam koliko je realno...‘

Piše sport sd
4. rujna 2024. - 22:30

Hrvatska nogometna reprezentacija novu sezonu Lige nacija otvara gostovanjem u Portugalu. Uoči okršaja s Cristianom Ronaldom i društvom, medijima se od 22 sata obraćaju hrvatski izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

To je ujedno i najkasnija najavna konferencija za medije uoči neke utakmice Vatrenih koja se igra u Europi. Prema informacijama koje dolaze iz Portugala, stadion Da Luz je za ovaj susret rasprodan.

Europsko prvenstvo nije prošlo prema očekivanjima, a Hrvatsku sada čeka natjecanje u čijem je prošlem izdanju bila finalist.

- Europsko nije završilo onakvo kako smo očekivali. S pravom smo imali visoka očekivanja jer smo igrali dobro proteklih godina, ali nekad u nogometu stvari ne idu onako kako želimo. To je iza nas, nadam se da smo izvukli pouke i pred nama je natjecanje gdje smo prošle godine bili finalisti. Želimo dobro odigrati i nadamo se opet doći do "Final Foura". Uz to, da se što više novih igrača nametne za kvalifikacije za Svjetsko prvestnvo - rekao je Modrić.

Nakon Europskog prvenstva, bilo je upitno hoće li Modrić nastaviti igrati za reprezentaciju. On je nakon nekog razmišljanja donio odluku da ostaje u reprezentativnom dresu.

- I dalje sam motiviran kao u početcima. Meni je najveći ponos i najveća želja igrati za hrvatsku reprezentaciju. Ponosan sam i sretan što sam i dalje tu, što me izbornik želi i što mi se suigrači vesele. To je ono zašto sam i dalje tu. Mislim da i dalje mogu pomoći i tu sam za sve što treba - objasnio je kapetan svoju odluku.

Jesmo li onda "mirni" da ćemo gledati Modrića na Svjetskom prvenstvu 2026.?

- Daleko je to, ne možemo previše planirati unaprijed u mojim godinama. Prvotni cilj je što bolje odraditi Ligu nacija pa ćemo vidjeti za dalje. Ne mogu ništa potvrditi jer je predaleko. Ne znam koliko je to realno u mojim godinama. Treba slušati tijelo i vidjeti kako se osjeća - nije direktan odgovor dao Modrić.

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati?

- Imamo sve uvjete da se prikažemo u pravom svjetlu protiv velikog protivnika. Nadam se da ćemo biti dobri, sigurno neće biti lako jer igramo protiv jako dobre ekipe - najavio je utakmicu Modrić.

Osim Cristiana Ronalda, na koje pojedince treba najviše obratiti pažnju?

- Teško je izdvajati pojedince. Meni osobno osim Cristiana je Bernardo Silva igrač koji mi se najviše sviđa i koji je najviše po mom guštu - pohvalio je igrača Manchester Cityja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50