StoryEditorOCM
Domaći nogometneujednačen kriterij

Jeličić o suđenju u Puli: ‘Sudac je bio naklonjen Dinamu, Bel je zakuhao sve što se događalo‘

Piše SN
21. listopada 2024. - 07:00

Dinamo i Istra su u desetom kolu SuperSport HNL-a odigrali 2:2. Glavna tema nakon utakmice bio je sudac Dario Bel za kojeg iz Pule smatraju da ih je oštetio u više situacija - pišu Sportske novosti.

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić su u emisiji Studio SHNL na MAXSportu komentirali utakmicu Istre 1961 i Dinama, s posebnim naglaskom na suđenje.

- Nikad ne valja kad se na kraju utakmice priča u sucu. Kriterij je bio neujednačen, iste stvari su se različito kažnjavale. Meni nije bio prekršaj tako grub za drugi žuti karton. Suđenje na ovoj utakmici nije bilo dobro - rekao je Vejić, na što se nadovezao Jeličić.

image

Dario Bel

Ronald Goršić/Cropix

- Suđenje Darija Bela će zasjeniti sve što je Istra 1961 odigrala protiv Dinama. Istra je agresivna momčad, igrali su odlično. Jedinog kreativca u redovima Dinama, Mišića, je Tramezzani ‘ugasio‘ presingom svojih igrača. Riješio je sve probleme dok nije ostao s igračem manje - analizirao je Jeličić pa dodao:

- Igrači Dinama su bili nervozni jer su ih igrači Istre stalno stiskali. Suđenje? Svatko tko je igrao nogomet, na bilo kojoj razini, primijetio je neujednačen kriterij. U ovoj utakmici on je bio na strani Dinama i zato mi je žao što je Bel preuzeo glavnu ulogu. Mora biti isti kriterij isti za jedne i za druge. Po mom iskustvu je sudac bio naklonjen Dinamu u kriteriju. Bel je zakuhao sve što se događalo... Sudac je preuzeo glavnu ulogu, a to nikad nije dobro.

image

Ronald Goršić/Cropix

Goran Šebelić/Cropix

Za kraj se osvrnuo na samu igru Dinama.

- Bjelica je morao planirati zbog Lige prvaka, dosta ih se vratilo s reprezentativnih obveza, morao je dozirati. Ovo je poruka da u našoj ligi ne možeš na dva fronta, ako nemaš širinu. A Dinamu su falili Petković i Baturina. Zato Dinamo nije bio opasan, sve dok Istra nije ostala s igračem manje - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 07:00