StoryEditorOCM
Domaći nogometKranjčar pomoćnik

Izbornik mlade reprezentacije zvao četiri Hajdukova talenta i igrača koji je u rekordnom transferu otišao s Poljuda

Piše F. V.
19. kolovoza 2024. - 17:49

Novi izbornik U21 reprezentacije Hrvatske Ivica Olić pozvao je 23 igrača za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo te je uputio i osam pretpoziva. Među pozvanima su četvorica igrača Hajduka. Olić je pozvao stopera Dominika Prpića, lijevog beka Šimuna Hrgovića, veznjaka Marka Capana i vratara Bornu Buljana. Među pozvanima je i bivši stoper "bijelih" Luka Vušković, rekordni izlazni transfer kluba s Poljuda, mladić prodan Tottenhamu za navodno 11 milijune eura, danas posuđen belgijskom Westerlou. Na popisu je i bivši napadač "bijelih" Marin Ljubičić.

Novost je i da je dio Olićevog stožera postao bivši igrač Hajduka i Dinama Niko Kranjčar.

Okupljanje reprezentacije u sklopu početka kvalifikacija za Euro koji će se iduće godine igrati u Slovačkoj je 2. rujna u Zagrebu. Mladi će 5. rujna igrati protiv Farskih Otoka u Zagrebu (stadion Rudeša), dok će pet dana kasnije ugostiti Portugal u Karlovcu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Što se popisa tiče, želja mi je u rad U-21 reprezentacije uključiti i dečke koji su mlađi, ali su veliki talenti, pa tako imamo dvojicu 17-godišnjaka - Luku Vuškovića koji se već dokazuje u seniorskom nogometu i Nou Mikića za kojeg svi reprezentativni i klupski treneri imaju samo pohvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica 2005. godište), želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da pripadaju mladoj reprezentaciji već sada. Imamo jako dobru konkurenciju, mlada reprezentacija je svim igračima prilika da dodatno napreduju i pokažu da svojim znanjem, ali još važnije, karakterom, radom i mentalitetom, jednog dana mogu biti kandidati za A reprezentaciju - zaključio je Olić.

- Čekaju nas dvije potpuno drugačije utakmice - protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a potom protiv Portugala želimo pokazati da smo kod njih imali samo jedan loš dan i da im možemo parirati. Ovo su mladi dečki kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo - to mora krasiti svaku hrvatsku reprezentaciju - naglasio je izbornik Olić.

Popis igrača za utakmice protiv Farskih otoka i Portugala:

Vratari: Nikola Čavlina (Osijek), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893), Lovro Zvonarek (SK Sturm Graz), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Bayern), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Rijeka), Anton Matković (Osijek)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Mönchengladbach).

image
Paun Paunović/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 14:43