StoryEditorOCM
Domaći nogometliga nacija

Izbornik Dalić uoči ogleda s Portugalom: Kod nas je puno upitnika uoči ovog susreta

Piše sport sd
4. rujna 2024. - 23:09

- Kod nas je puno upitnika uoči ovog susreta. Imali smo dva dobra treninga, ali čeka nas težak protivnik. Pokušat ćemo dati svoj maksimum na lijepom stadionu. Imamo potencijala, moći i mladih igrača, ali treba vremena da se sve to složi i ukomponira. Očekujem tešku utakmicu. Pokušat ćemo sutra jedan sistem, u Osijeku drugi pa ćemo vidjeti gdje smo - započeo je izbornik Zlatko Dalić presicu uoči utakmice s Portugalom.

U posljednjoj utakmici Hrvatske i Portugala, koja se odvila prije početka Europskog prvenstva, Hrvatska je došla do pobjede.

- To je bila prijateljska utakmica što je nešto sasvim drugačije. Ovo ima puno veće značenje te očekujem utakmicu koja neće biti niti slična onoj prije Europskog prvenstva - rekao je Dalić.

Navijači izražavaju zabrinutost za sadašnjost i budućnost reprezentacije.

- Ja u ovu reprezentaciju vjerujem. Znam da imamo jako dobrih igrača. Teško da možemo ponoviti ono što smo radili sedam godina jer to je svjetsko čudo. Osvojiti tri medalje u tako kratkom roku nije uspjelo ni puno jačim reprezentacijama od nas. Naš cilj je uvijek plasirati se na Europsko i Svjetsko prvenstvo, a to ne bi trebalo doći u pitanje. Nisam zabrinut za budućnost, ali treba vremena da se ponovno složi - poručio je Dalić.

Dalić je najavio dvije Hrvatske, jednu u Portugalu, jednu u Osijeku.

- Dat ćemo šansu što je moguće više igrača, ali je rezultat i dalje cilj. Moramo okušati neke nove sisteme igre. Važno je biti među dvije najbolje reprezentacije zbog ždrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo - kratak je bio izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 21:12