StoryEditorOCM
Domaći nogometslavlje u puli

Istra 1961 nakon drame od 13 minuta sudačke nadoknade pobijedila Goricu

Piše Hina
13. svibnja 2023. - 21:29

Nogometaši Istre 1961 s minimalnih 1-0 pobijedili su Goricu pred svojim navijačima u utakmici 34. kola HNL-a te su ostali u igri za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Pogodak za pobjedu Istre postigao je Ante Erceg iz kaznenog udarca u 33. minuti.

Ulog u pulskom obračunu Istre 1961 i Gorice bio je velik za obje momčadi. Puljanima je pobjeda donosila ostanak u utrci za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a Velikogoričanima povećavala izglede za ostanak u HNL-u.

Domaća momčad je bila premoćna u prvom poluvremenu, a Gorica je igrom u drugom dijelu zaslužila otići iz Pule barem s bodom, ali vratar Istre 1961 Lovro Majkić i nepreciznost igrača Gorice glavni su "krivci" što se to nije dogodilo.

Pobjednika je presudio jedan "nesretan slučaj" u kaznenom prostoru Gorice iz 30. minute, kad je kod Mlinarovog udarca lopta na putu prema vratima pogodila u ruku Ivana Tomečaka. Glavni sudac Bebek pregledao je snimku i dosudio kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Ante Erceg i mirno poslao vratara Radoševića u jednu, a loptu u drugu stranu.

U drugom poluvremenu Gorica je krenula po izjednačujući pogodak i u nekoliko navrata bila vrlo blizu. U 61. minuti na ubačaj Pršira Suk je sa pet metara gađao glavom, ali je Majkić sjajno obranio. U 65. minuti je pokušao Raspopović i opet je Majkić bio nesavladiv. Minutu poslije opet je probao Suk, a Majkić prebacio loptu preko grede. U 79. minuti vratar Istre zaustavio je udarac Vujnovića, a u 82. probao ga je svladati Matevž, međutim Majkić je i to obranio, a Tomečak odbijanac poslao pokraj vrata.

Imali su i Puljani svoje prilike, ali je Radošević izlazio kao pobjednik iz dvoboja s Bakrarom u 50. i 63. minuti, a kad je postigao pogodak u 75. minuti, poništen mu je zbog zaleđa.

U šestoj minuti sučevog dodatka nastala je prava opsada, kad je Bebek dosudio kazneni udarac za goste. Mahmoud je škaricama želio izbaciti loptu, a na nju je išao i Vojtko te se nakon sudara srušio i uhvatio za glavu. Nakon pregleda snimke Bebek je dosudio samo indirektan slobodan udarac iz kaznenog prostora zbog opasne igre, jer Mahmoud nije udario Vojtka.

Pokušavali su igrači Gorice na sve moguće načine u preostalom vremenu postići pogodak, ali je lopta stalno završavala u bloku ili izvan okvira, a Pršir je pogodio i gredu.

Statistika drugog poluvremena pokazala je 13 udaraca gostiju, četiri koja su išla unutar okvira, ali je domaća mreža ostala netaknuta. 

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Ivan Bebek iz Rijeke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:15