StoryEditorOCM
Domaći nogometpovratak kući

Hajduk ga je platio 500 tisuća eura, zbog njega je smijenjen Valdas Dambrauskas, a sada se vraća u HNL

Piše SPORT SD
19. kolovoza 2024. - 15:06

Slažu svoje momčadi klubovi u HNL-u, igrači odlaze, dolaze, a Slaven Belupo blizu je novog pojačanja kojeg će se navijači Hajduka sigurno sjetiti.

Riječ je o Ivanu Dolčeku, koji bi trebao raskinuti ugovor sa slovačkim klubom Dunajska Streda i vratiti se u Koprivnicu. U Slaven Belupu je prošao mlade uzraste i debitirao u seniorskom nogometu. Već nakon godine i pol igranja seniorskog nogometa, s 19 godina, Hajduk ga je odlučio dovesti uz odštetu od 500 tisuća eura.

Nije se u Hajduku nametnuo, išao je često po posudbama, prvo u Famalicao u Portugalu, pa i kasnije u Šibenik. Posebno je dobro igrao u Šibeniku, krenulo ga je, a zabio je i gol Hajduku u 97. minuti za konačnih 1:1, bilo je to u rujnu 2022. godine. Nakon te utakmice smijenjen je Hajdukov tadašnji trener Valdas Dambrauskas.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nije tu bio kraj za Dolčeka u bijelom dresu, zbog predstava u Šibeniku dobio je novu priliku na Poljudu, ali se ponovno nije nametnuo. Teški su to bili trenutci za Ivana, a pamti se da ga je jednom Karoglan izvadio iz igre nakon samo 12 minuta:

- Uveo sam ga jer računam na njega. Ideja je bila prijeći u 5-3-2, zaustaviti duge lopte, pokušati sačuvati loptu s dva napadača. Trajkovski mi je „propadao” naprijed. Trebao mi je Elez, visoki u obrani zbog dugih lopti, a htio sam ostaviti dva napadača. Kad nekoga voliš, onda mu se i ispričaš - objasnio je Karoglan koji je poljubio Dolčeka pri izlasku. Bila je to, dakle, samo taktička izmjena, ništa više od toga.

image
Tom Dubravec/Cropix

Mučio se Hajduk u toj utakmici:

- Neke stvari su mentalno teške. Slaven je ulazio u tijelo, došao s velikim brojevima naprijed. Želim da igramo hrabro, da ne propadnemo rano u nastavku. Da me netko pitao što želim u ovoj utakmici, rekao bih samo pobjedu, ništa više. Mogu se "uhvatiti" za prvo poluvrijeme koje je bilo i bolje nego što sam očekivao, objasnio je tada Karoglan. Bio je to listopad 2023. godine, Hajduk je slavio s 1:0, zabio je Livaja s bijele točke.

Naposlijetku je Dolček završio u Slovačkoj, Hajduk ga je prodao u Dunajsku Stredu, a sada bi trebao raskinuti ugovor koji je potpisan do 2027. godine i vratiti se u Slaven Belupo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 09:49