StoryEditorOCM
Domaći nogometravno iz šibenika

Funcuti brutalno odgovorili Livaji: ‘Mi smo za njega najveća gospoda, a ako voli freze i traktore...‘

Piše SPORT SD
25. svibnja 2023. - 14:32

Funcuti, navijačka skupina koja prati Šibenik, ali i druge sportske klubove iz grada, je nakon sezone odlučila službenom objavom prokomentirati situaciju u kojoj se nalaze njihovi klubovi, a osvrnuli su se i na Livajino pjevanje pjesama uvredljivog sadržaja.

Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti.

"Turbulentna sezona ide kraju. Po rezultatima našeg kluba, mimo kratkotrajnih bljeskova, za zaborav. Ako zanemarimo plasman u finale Kupa, sve ostalo je bilo loše, od igračkog segmenta do onih segmenata koji djeluju van terena.

Ono što nas kao skupinu okupljenu da podržava šibenski sport zanima je to da naš HNK Šibenik, čini se, napokon ima vlasnika kojemu je u cilju boljitak kluba, pa i po cijenu ispadanja i totalnog remonta jer ono što su ostavile prošle vlasti našem klubu ne bi ostavio ni najgori neprijatelj.

Detalje znamo, mi ih ne dijelimo u javnost, a ako klub odluči istupiti o svim nedjelima igrača, menadžera i sličnih mi ćemo to dočekati sa zadovoljstvom i činjenicom da napokon idemo dalje bez repova. Koliko čujemo, ispadanje ne obeshrabruje trenutno vodstvo kluba, a mi i dalje stojimo uz ovaj klub pa taman završio u županijskoj ligi.

Druga stvar koja nas ipak čini ponosima u ovoj sezoni je spektakularna proslava našeg rođendana koja će se prepričavati generacijama, a u koju smo uključili i staro i mlado. Taj datum, našeg 40. rođendana je jednom za sva vremena pokazao za kog diše ovaj naš grad, a to je narančasto i crno.

I na kraju krajeva dolazimo do jučer, najmasovnije naše gostovanje. Pohodili smo to finale s nikad manjim nadanjima, a nikad većom željom da pokažemo za koga nam srce kuca. Dok bi neki u situaciji kad klub tone od njega digli ruke, mi ga nismo napustili jer nam u krvi pliva dišpet. Neki nas ne vole? Nije nas briga, neka se i dalje ne mire s činjenicom da u srcu Dalmacije kuca, a kucat će i jače, narančasto-crno srce. Ostatak države nas poštuje, a ako nas određene grupacije toliko mrze i spominju znači da nešto i vrijedimo. Poštovanje smo zaslužili voleći svoje klubove i svoj grad, a nikako one tuđe.

Što se tiče pjevačkih sposobnosti određene ikone moralnih vertikala poručujemo mu kako smo mi za njega najveća gospoda, a ako je toliko zainteresiran za freze i traktore nudimo se da mu dobrovoljno pokrijemo trošak polaganja vozačke dozvole.

Na kraju se osvrćemo i na našu košarkašku ekipu koja gura naprijed i dobro je konsolidirana nakon par loših godina. Ni vas kao ni nogomet nikad nećemo napustiti, već ćemo biti u prvom redu u obrani vaših imena i boja. Sretno u novoj sezoni, a mi ćemo biti na istom mjestu u dvorani. Podršku dajemo i svim ostali sportovima i ljudima koji vole ovaj grad.

Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomisliti da ćemo odustati, idemo još jače zajedno kao i jučer.

PRODAT SE NIKAD NEĆEMO, MI SMO ŠIBENIK!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 22:23