StoryEditorOCM
Domaći nogometFutsal Liga prvaka

Fešta na Ribnjaku, Olmissum na korak od Elitne runde, svladali Kazahstance. Ukrajinci kreirali senzaciju...

Piše Ivan Renić
25. listopada 2023. - 22:06

Nakon prvog dana Glavne runde Futsal Lige prvaka u Omišu, prvi je – Olmissum! Domaćini su jedini upisali pobjedu, bolji su bili od kazahstanskog Ayata s 3:2 (1:0). Zeleno-plavi su izbili na čelo skupine zahvaljujući senzaciji u prvoj utakmici. Naime, ukrajinski HIT remizirao je s portugalskim Sportingom (2:2). Prošlosezonski finalisti ponajbolja su momčad Europe i svako ispuštanje bodova veliko je iznenađenje.

Nakon njih krenuo je Olmissum na Ribnjaku od 20 sati. Dugo su mirovale mreže, punih 19 minuta. Činilo se kako će se na predah otići bez pogodaka, no onda je Bukovec pogodio u 20. minuti, tridesetak sekundi prije kraja prvog dijela.

Vatreno je zato bilo u nastavku. Izjednačili su gosti u 25. minuti preko Luana Marcela. No, veselje im je kratko trajalo. Sekulić je zabio dva pogotka u manje od minute. Godinama već najbolji strijelac Omišana precizan je bio u 28. i 29. minuti. Nije se predavao Ayat ni nakon brzo primljena dva gola. Lucas Ian zabio je u 37. Kazahstanci su do kraja pokušali izjednačiti, no izdržala je obrana domaćih nošena velikom podrškom s dobrano popunjenih tribina na Ribnjaku.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nema odmora

Olmissum nakon prvog kola drži čelo skupine s tri boda. Podsjetimo, tri najbolje momčadi iz ove skupine izborit će plasman u Elitnu rundu. Za očekivati je kako će se Sporting do kraja ipak pribrati. No, oni su posljednji protivnik Zeleno-plavih. S njima će igrati u subotu od 20 sati. Vremena za odmor nema jer već večeras od 20 sati na rasporedu je drugo kolo i susret s ukrajinskim HIT-om, autorom velike senzacije. Neće to, dakle, biti nimalo lagan zadatak za domaćine. U prvoj utakmici od 16 sati igraju Ayat i Sporting.

Vrijedi spomenuti i ono što se zbilo u Zagrebu. Futsal Dinamo poražen je u drugom kolu od poljske Lubawe 7:9. Zagrepčani su primili čak tri gola u prvih minutu i pol. U 11. su već gubili 0:6, a u čudesnoj utakmici na koncu se zamalo i vratili.

Olmissum: Čizmić, Kustura, Bukovec, Jurlina, Vanha, Rozga, Hrstić, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Sekulić, Stojanović, Sirovica.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:35