StoryEditorOCM
Domaći nogometna klupi narančastih

Dio navijača ga je htio i na Poljudu, ali sa Šubićevca su prelomili: Šibenik riješio pitanje trenera za novu sezonu

Piše Davor Trutin/SN
11. lipnja 2024. - 10:49

U iščekivanju novih, najavljenih vijesti sa Šubićevca vezanih za kadrovske promjene, navijače je pomalo zabrinula mogućnost da Mario Carević napusti klupu Narančastih. U eteru se množe različite kombinacije, ali prema ipak provjerenim informacijama Carević će povesti Šibenčane i u novoj prvoligaškoj sezoni, pišu Sportske novosti.

To je nekako i najlogičnije, i red je da Makaranin dobije priliku voditi HNK Šibenik u najjačem rangu hrvatskog nogometa. Čini se da to nije upitno kod obje strane, možda se jedino malo nejasnije sve to komunicira prema van.

Lov na pojačanja

Još dok je trajala ta bespoštedna borba za prvaka drugog razreda, Carević nam je u više navrata rekao kako ga naravno intrigira vođenje Šibenika u Supersport HNL-u, čak je neformalno pričao i kako vidi Šibenik u elitnom društvu, potencijalna pojačanja... Upravo je ovo posljednje neophodno da se skinu eventualno i zadnji, preostali upitnici oko cijele te priče. Činjenica je da će vodstvo kluba morati poraditi na snaženju kadra, i doznajemo kako se već razgovara, pregovara, kako s postojećim kadrom, koji bi trebao u najvećoj mjeri biti sačuvan, barem onaj dio koji čini okosnicu momčadi, tako i s potencijalnim pojačanjima.

image

Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Postoje i tu upitnici jer za neke igrače Šibenika postoji zanimanje jačih klubova. Barata se neformalno s eventualnim pojačanjima, ali nitko naravno ne želi izlaziti u javnost s bilo kakvim imenima. U slaganju igračke križaljke bit će i poneko ime na posudbi, i u tom pravcu najavljeni su razgovori s čelnicima naših najboljih klubova.

Treba mu čvrstine u veznom redu

Što se servisnih informacija tiče, Carević bi 21. lipnja trebao stići u Šibenik, službeni start priprema za novu sezonu počet će 24. lipnja, kada će se izvršiti testiranja i sve neophodne stvari koje prate svaki početak priprema. Do tada bi se već trebalo znati i 80 % kadra, bilo bi bolje i više, ali budući da prijelazni rok počinje krajem lipnja, a završava 5. rujna, sigurno da će dolazaka biti i nakon što krene nova sezona Supersport HNL-a. Naročito ako se do tada ustanovi kako je to neophodno.

No, svakako bi Carević želio, kao uostalom i svaki drugi trener, da prvi tjedan priprema kadar Šibenika bude kompletiran i do 90 %! Ono što toj momčadi treba je dodatna čvrstina u veznom bloku, još više brzine po bokovima i krilima. Kako doznajemo, nije isključen ni povratak nekih domaćih “izgubljenih sinova”... Bilo kako bilo, predstojeći prijelazni rok trebao bi biti prilično zanimljiv, ali i jako bitan u kontekstu Šibenikovih prvoligaških ambicija, posebice onih dugoročnijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 10:49