StoryEditorOCM
Domaći nogometnije ovo jedini put

Dinamo je nakon poraza 9:2 doživio izrugivanje, a brutalno im je spustila legenda ‘bijelih‘

Piše SN
18. rujna 2024. - 07:10

Bayernovih 9:2 na Allianz Areni najveći je poraz u Dinamovoj povijesti, ali nije ovo jedini put da je zagrebački klub izgubio s tim rezultatom. Dogodilo se to i 1980. u Mostaru kada je Velež pobijedio istim rezultatom.

Ta utakmica, doduše, nije bila službena već se igrala na u to vrijeme tradicionalnom Veležovom turniru. Zanimljivo je da se poraz dogodio 9. veljače pa se rezultat poklopio s datumom, a ta je utakmica upamćena i po zanimljivoj razmjeni izjava Marka Mlinarića i Blaža Sliškovića - pišu Sportske novosti.

Susret je odigran pred 18 tisuća gledatelja, a Marko Mlinarić se poslije utakmice požalio da je razlog Dinamovog poraza tulumarenje do četiri ujutro.

Legendarni Blaž Slišković, tada član Veleža, mu je odgovorio:

image
Tom Dubravec/Cropix

‘Eto, a mi smo sinoć bili u kazalištu‘.

Za Dinamo su tada igrali: Stinčić (Ivković), Hadžić, Tucak, Mustedanagić (Devčić), Kurtela, Bošnjak (Marić), Kranjčar, Bručić, Deverić, Janjanin (Bonić), Mlinarić.

Još je zanimljivije da je u momčadi Veleža tada igrao Ibrahim Jakirović. On i aktualni Dinamov trener iz iste su obitelji, iz mostarskog naselja Podhum. Ibrahim ili Ibrica koji je igrao za Velež i Sergejov otac Enver koji je branio za Neretvu iz Metkovića su bratići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 07:11