StoryEditorOCM
Domaći nogometotvorio karte

Dalić otkrio ime posljednjeg igrača na kojeg ne računa za Ligu nacija. Ovo je konačan popis

Piše SPORT SD
5. lipnja 2023. - 17:51

Hrvatska nogometna reprezentacija će se na Kvarneru pripremati za Final Four Lige nacija, prvu utakmicu će odigrati 14. lipnja u Rotterdamu protiv Nizozemske.

Izbornik Zlatko Dalić je već ranije objavio preliminarni popis od 24 igrača, jedan više nego je dozvoljeno, a sada je poručio da će Dion Drena Beljo biti taj koji neće putovati s A-selekcijom u Nizozemsku. 

"Stavili smo 24 igrača na popis da imamo kompletan kadar dok Brozović ne dođe. Pozvali smo Belju jer želimo da osjeti ambijent A-reprezentacije, jer računamo na njega u budućnosti, ali 12. lipnja kada idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezentaciji. Želimo ga sedam dana imati u okruženju A-reprezentacije jer računamo na njega na jesen", objasnio je Dalić.

Dalić je objasnio važnost trenutka za hrvatsku reprezentaciju, ali je napomenuo manjak pritiska.

"Sam plasman je fantastičan uspjeh. Pred nama je polufinale, težak posao protiv Nizozemske koja je domaćin. Očekujem veliku podršku navijača i da nam bude kao da igramo doma. Osmog lipnja ćemo na okupu biti svi osim Brozovića koji igra finale Liga prvaka. Pokušat ćemo osvojiti, ali nemamo nikakav pritisak."

Hrvatska u Nizozemskoj ima i povijesnu priliku osvojiti prvi trofej.

"Bilo bi zaista lijepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj povijesti. Dobro smo igrali grupu, ali to si ne možemo postaviti kao imperativ jer imamo protivnike velike kvalitete. Na svakom turniru smo bili na visokom nivou i očekujem to i sada. Igrači su umorni izraubani od sezone, ali siguran sam da ima motiva za još dvije utakmice."

Reprezentacija će prije Nizozemske svratiti i do Vatikana u posjet papi Frani, još jedan povijesni događaj.

"To je velika stvar. Prvi put u povijesti papa prima reprezentaciju Hrvatske. Puno se na tome radilo. Idemo samo da mu tamo zahvalimo, to je velika stvar za Hrvatsku. Trebao bi nam to biti dodatan impuls. Mi to tako osjećamo i to je bila naša želja. Imali smo poziv da odmah dan nakon finala SP-a u Rusiji odemo kod Svetog Oca, ali tada se to nije dogodilo. To traje od Moskve. Onda sam ja nastojao da to sada napravimo. Hvala svima koji su nam u tome pomogli, kardinalu, veleposlanstvu, Vatikanu..."

Mnogi igrači su nakon završetka njihovih klupskih sezona već nekoliko dana na odmoru te se dovodi u pitanje njihova spremnost.

"Vidjet ćemo, neki su sedam dana na odmoru pa se moraju vratiti u ritam utakmica. Liga nacija je veliki motiv, kao i velika podrška naših navijača. To će taj umor gurnuti u drugi plan", rekao je Dalić.

Hoće li tko glumiti Brozovića u pripremama, s obzirom da se on zbog finala Lige prvaka naknadno priključuje?

- Priključit će nam se 12. lipnja, imat će s nama samo jedan trening, ali poznavajući Broza to neće biti veliki problem. Nadamo se da će prije nego nam se priključi osvojiti Ligu prvaka. Neće biti nikakvih posebnih taktičnih uigravanja, ali sigurno je da bi bilo bolje da je od početka s nama.

Konačni Dalićev popis za Ligu nacija:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrana: Domagoj Vida (AEK), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Rennes), Luka Ivanušec (Dinamo)

Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Benfica)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:48