StoryEditorOCM
Domaći nogometšerif iz zmijavaca

Bivši trener Hajduka pozvao u stožer brata, prezimenjaka i darovito ljudstvo Poljuda, debitiraju kontra Olimpije

Piše Slaven Alfirević
7. kolovoza 2024. - 19:31

Karoglan, Karoglan, Karoglan... Šta je to, kakav je to refren? Pokvarena ploča?! Ma ne, to je sastav stručnog stožera Sheriffa iz Tiraspola, iz (ne)daleke Moldavije!

Naime, Mislav, rečenog prezimena, u dva već mandata bivši trener Hajduka (kolikima se nije ispunila želja da makar jednom sjednu na užarenu klupu "bijelih", pa makar ih izmelo štasereče sutradan, op. a.), sastavio je po svojoj želji i nahođenju stručni stožer, a nakon što je preuzeo kormilo višestrukog prvaka Moldavije. Pa kud će suza neg na oko, sebi je za desnu i lijevu ruku pridodao brata Marijana i prezimenjaka Gorana. Potonji mu je bio već pomoćnik u doba vođenja Hajduka, a brat Marijan poznat je kao trener Croatije iz Zmijavaca, odakle su sva trojica i sva trojica su bila za kormilom nekadašnje Kujundžuše što se odavna s ponosom Croatijom zove.

U četvrtak, po ure nakon Hajduka u Slovačkoj, u 19 sati, Karoglan(i) izlaze na megdan OIimpiji u Ljubljani, u Stožicama, u okviru svoje runde kvalifikacija za plasman u skupine Konferencijske lige.

image

Marijan Karoglan asistirat će bratu

Nikša Stipaničev/Cropix

Mislav Karoglan je kao prethodnica i vođa svoga stožera stigao prvi još prije neki dan u tabor Sheriffa. A u Ljubljanu, na poprište debija i to na europskoj sceni, u srijedu su se priključili i ugovor potpisali još dvojica iz stožera: Hajdukov dojučerašnji kadar trenera, posebno daroviti Zvonimir Milić, te kondicijski stručnjak Ante Jurić.

Ni to nije sve, u stožeru je i trener vratara Zlatko Runje! Dakle šestorica su članovi stožera Sheriffa iz Tiraspola splitsko-zmijavačko-sinjske provenijencije, pobrojimo ih na jednom mjestu: Mislav Karoglan, Marijan Karoglan, Goran Karoglan, Zvonimir Milić, Zlatko Runje i Ante Jurić!

image

Goran Karoglan već je bio pomoćnik Mislavu na Poljudu

Ronald Goršić/Cropix

Bravo, tako se vodi računa o svojim ljudima, Mislav se za mnoge uspio pobrinuti. Neće mu, niti njima svima biti lako. Jer, upali su na tuđi posao, a Sheriff kao gutač trenera, kao u cirkusu što ima gutač vatre/plamena, smijenio je, "progutao" je  taman Ukrajinca. Trener Jurij Gura nije izgurao duže od tri mjeseca.

Sad će prema Karoglanu sigurno biti obzirniji, jer to im je već drugi trener u sezoni. Rekosmo da im nije lako jer ih "šerifi" odmah guraju u vatru, naime u četvrtak moraju na klupu sjesti kontra "zmajčeka". Sjesti i voditi, a da ne znaju još dobro ni imena momaka svoje nove momčadi, pa im moraju vikat "upri" ili "kam an bojz"...

Šalu na stranu, premda ima u svemu tome istine, a mi ćemo svakako pratiti kako radi naš stožer u Sheriffu, kako prosperira.

Nemojte Karoglana gledati (samo) po potonuću u "bermudskom trokutu" travnja, kad je Hajduk nestao s radara, gledajte ga kao stručnjaka koji je nizao utakmice bez poraza i kad smo ne bez razloga pisali i uvikivali - "Karoglana za gradonačelnika"!

image

Zvonimir Milić talentirani trener mlađih uzrasta

Goran Mehkek/Cropix

Bome su oslobodili sad prilično mjesta u blagajni Hajduka, Mislav i Goran su otprije skinuti s kazana smjenom i razlazom u travnju, a sad je još nekolicina iz Akademije "bijelih" dobila moldavske ugovore, zasad nepoznate "težine". Uvjereni smo da im je bolje nego da su ostali u Poljudu. Da nije, ne bi išli, zar ne? Šta je Tiraspol kontra Splitu gradu, da nema dobrih razloga...

Karoglan je, da završimo, potpisao dvogodišnji ugovor sa Sheriffom, a vrijedi reći da su u Tiraspolu "šerifi" (ne zovu se tako slučajno, niti im je slučajno u grbu značka, zvijezda šerifa s Divljeg zapada, op. a.) rado posezali za trenerskim kadrom u Hrvatsku.

To je klub u kojem su radili i prvu momčad vodili Zoran Vulić, Goran Sablić,  Zoran Zekić, Stjepan Tomas... I evo sad Karoglan(i), sa svojom svitom suradnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 09:43