StoryEditorOCM
Borilački sportoviBattle for Split

Ta divna borilačka noć! Okršaj Hrvata i Poljaka u ringu na kultnom igralištu: splitski boksač slavio, palile se baklje

Piše Ivan Renić
7. srpnja 2024. - 00:07

Ono što su organizatori najavljivali na konferencijama za medije, pokazalo se istinitim! Split je dobio istinski borilački spektakl. ‘Battle for Split‘, bitka između hrvatskih i poljskih boraca kroz devet borbi i tri sporta održala se na igralištu Torcida kupa. Više do tisuću ljudi ispunilo je tribine kultnog terena na kojem se svake godine održava čuveni turnir u ‘malom balunu‘. Ovaj put borilački sportovi bili su u prvom planu. ‘Bitka za Split‘ ponovno je u grad podno Marjana dovela velike borbe za sve ljubitelje ovakavih sportova. Prepopoznali su to i Splićani, ali i turisti koji su u velikom broju pohrlili pogledati što nude hrvatski i poljski borci.

Zvijezda večeri bio je splitski boksač Petar Milas. On je u glavnoj borbi koja je dakako bila zadnja na rasporedu pobijedio Jakuba Sošinskog koji je upao kao zamjena za Pawela Kolodzieja koji je zbog ozljede morao odustati od borbe. Valja pohvaliti Poljaka koji borbu prihvatio na ‘short notice‘. No, protiv Milasa nije imao šanse. Dominantan je bo splitski boksač...

image
Joško Šupić/Cropix

Bila je to sjajna večer u kojoj su svi posjetitelji zaista imali u čemu uživati. I ne govori samo o vrhunskim borbama. Bilo je ića i pića, nije nedostajalo ugostiteljskog, ali i zabavnog sadržaja. Organizacija na čelu s hrvatskim ‘Poljakom‘ Ivanom Udarevićem nije podbacila. Štoviše, ispunili su sve što su obećali.

image
Joško Šupić/Cropix

Torcidini boksači na igralištu Torcida kupa. I pobjeda. Drugačije nije ni moglo početi. Ivan Vukasović pobijedio je na otvaranju Adama Kuszaka jednoglasnom odlukom sudaca. Novu pobjedu hrvatskim predstavnicima donio je Ivan Vrkić protiv Filipa Twardowskog. U istom ritmu nastavio je Ivan Vukasović koji je u sjajnoj borbi bio bolji od Klaudiusza Hemeja.

Pauzu od borbi ispunio je nastup DJ i električne violine. Ne, nismo pogriješili. I da, kombinacija zvuči sjajno, posvjedočili smo.

Uslijedila je MMA borba izmedu Patryka Kontnyja i Leona Krajačić. Bila je to najkraća borba večeri koju je domaći predstavnik dobio za samo 52 sekunde. Ekspresno

image
Joško Šupić/Cropix

Na isti način uzvratio je Szymon Kasprzynski protiv Ivana Ćurka pobjedom nakon prekida u prvoj rundi donijevši tako Poljskoj prvo slavlje. Međutim, poljsko veselje nije dugo trajalo. Dame su stupile na scenu, a Marija Bodač je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Poljakinju Dominiku Filec.

image
Joško Šupić/Cropix

Nikica Radonić je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Oliwera Bulu. Bila je to dominantna predstava domaćeg predstavnika od prve do posljednje sekunde. Uvjerljivu pobjedu ovacijama je pozdravila splitska publika.

Zadnji put u svojoj bogatoj karijeru u ring je ušao Stjepan Bekavac. Bolji od njega ipak je bio Pawel Biernat nakon prekida u prvoj rundi i tako Poljskoj donio drugu pobjedu.

image

Split, 060724.
Battle for Split naziv je priredbe u nekoliko borilackih vjestina (boks, MMA i kickboks) gdje se susrecu borci iz Hrvatske i Poljske. Glavni mec veceri je onaj izmedju Petra Milasa koji se bori protiv Pawela Kolodzieja.
Na fotografiji: Bekavac, oprostajnj mec.
Foto: Josko Supic/CROPIX

Josko Supic/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix

A onda je konačno došao red na glavnu borbu večeri. Petar Milas ušao je u ring protiv Jakuba Sošinskog. Događaj je to kojeg su svi iščekivali čitavu večer. I vrijedilo je. U sjajnoj borbi Milas je svladao Poljaka koji nije imao šanse. ‘Užgala’ se i publika, navijalo se i pjevalo.

Bila je to sjajna večer za sve ljubitelje borilačkih sportova u Splitu. Ali i one koji su to postali nakon ‘bitke za Split’, okršaja koji je sa sedam pobjeda i dva poraza otišao na stranu Hrvatske.

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 07:22