StoryEditorOCM
Borilački sportovinesporazum u krakowu

Svjetski prvak kratko zadržan u pritvoru, Zelenski pobjesnio, Usik je bio mnogo pomirljiviji

18. rujna 2024. - 08:34

Apsolutni svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji, Ukrajinac Oleksandr Usik nakratko je zadržan u pritvoru u zračnoj luci u poljskom Krakowu u srijedu navečer, no ubrzo je ipak pušten.

Nije poznat razlog Usikova privođenja, no ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski vrlo se brzo javio putem društvene mreže Telegram:

"Pobjesnio sam zbog tretmana prema našem državljaninu i prvaku. Naš je prvak priveden, ali i pušten i više ga nitko neće privoditi", objavio je Zelenski.

Usik je nakon puštanja bio mnogo pomirljiviji u svojim porukama.

"Prijatelji, sve je u redu. Došlo je do nesporazuma koji je brzo razriješen. Hvala svim na brizi. Poštovanje za poljske snage reda koje obavljaju svoje dužnosti bez obzira na visinu, težinu, dužinu ruku i naslove", poručio je Usik putem Instagrama.

Ukrajinski ministar vanjski poslova Andrij Sibiha najavio je kako će kontaktirati svoje poljske kolege kako bi se razjasnile okolnosti "neprihvatljivog ponašanja prema šampionu".

Osim što je svjetski prvak, Usik je i nacionalni heroj u Ukrajini zbog financijske pomoći koju pruža svojoj domovini koju je u veljači 2022. godine napala Rusija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 08:34