StoryEditorOCM
Splitdrama na kašjunima

Žena koju je na plaži pogodio grom i dalje životno ugrožena, doznajemo s kakvim se posljedicama bori. Je li bilo kobno što se od nevere pokušala sakriti pod stablo?

21. kolovoza 2022. - 12:16

Britanka koju je u subotu poslijepodne na splitskoj plaži Kašjuni pogodio grom je, kako neslužbeno doznajemo, i dalje životno ugrožena i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog Kliničkog bolničkog centra.

Žena je zadobila i djelomične opekline prsnog koša, ali joj te ozlijede ne ugrožavaju život. Na JIL-u se nalazi zbog drugih zdravstvenih komplikacija koje su se dogodile kao posljedica udara groma. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o srčanim problemima i teškoćama sa živčanim sustavom.

Britanka, inače u 40-im godinama života, nakon što ju je grom udario na plaži, gdje je bila u društvu kćeri, ipak je imala sreće u nesreći jer joj je odmah, do dolaska ekipa Hitne pomoći, priskočio u pomoć medicinski tehničar koji se nalazio u blizini, na cesti iznad Kašjuna, gdje su dežurne medicinske ekipe dežurale zbog triatlonaca koji su sudjelovali na utrci "Marjanski đir".

Muškarac je navodno odmah kada je shvatio što se događa dojurio na plažu te pružao pomoć 40-godišnjoj turistici do dolaska Hitne pomoći.

Nije poznato je li se od iznenadne ljetne nevere žena pokušala skloniti pod stablo nedaleko spomenika "Spomen i želja". Ali upravo tamo su je djelatnici Hitne medicinske pomoći oživljavali i uspjeli u tome. Tu je reanimirana prije nego što je s teškiim opeklinama i ozljedom glave prevezena u KBC Split. 

Neke radnje i mjesta posebno su opasni kada grmi, evo kako izbjeći udar. Osobi koju je udario grom ovako možete pomoći do dolaska Hitne

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 14:43