StoryEditorOCM
SplitNIŠTA NOVA

Zbog veće količine padalina na splitskom području zamutio se izvor rijeke Jadro: na snazi je mjera prokuhavanja

Piše SPLIT SD
15. svibnja 2023. - 10:22

Zbog veće količine kiše koja je u proteklim danima pala na šire splitsko područje, zamućenje na izvoru rijeke Jadro je iznad propisanih vrijednosti.

Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti sa zalihama u vodospremama i intenzitetu potrošnje, pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

- Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju - poručili su iz splitskog "Vodovoda i kanalizacije".

Dodali su kako se situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i njihove web stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:30