StoryEditorOCM
Splitposlali apel

Dolićeva tvrtka koja godinama ima koncesiju na poznatoj splitskoj plaži optužuje Grad Split: ‘Nećemo ustuknuti‘

Piše SPLIT SD
24. ožujka 2023. - 10:37

Tvrtka "Dolis" u suvlasništvu poznatog solinskog HDZ-ovca Ante Dolića poslala je priopćenje u vezi koncesije na pomorskom dobru u uvali Kašjuni u kojem navodi da "Grad Split prejudicira sudske odluke", te da ta solinska tvrtka "neće ustuknuti pred prisilom komunalnog redarstva na Kašjunima".

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Tvrtka "Dolis" zaprimila je prošlog tjedna rješenje komunalnog redarstva Grada Splita koje nalaže da se u roku od 10 dana ukloni ugostiteljska oprema s pomorskog dobra u uvali Kašjuni "postavljena bez odobrenja nadležnog tijela gradske uprave".

- Na navedeno rješenje podnijeli smo žalbu kojom u potpunosti osporavamo nadležnost komunalnog redarstva Grada Splita te zakonitost predmetnog rješenja.

- Ovim putem podsjećamo javnost da je Odluku o davanju koncesije na Kašjunima poništio Visoki upravni sud RH i to isključivo zbog proceduralne greške Splitsko-dalmatinske županije, odnosno zbog činjenice da je Županija pogrešno prepisala vlastiti akt.

- Od tog trenutka onemogućena nam je konzumacija valjanog Ugovora o koncesiji u trajanju do 2025. godine, a da pritom svojim poslovanjem nismo prekršili niti jednu njegovu odredbu.

- Štoviše, navedeni Ugovor do današnjeg dana nije raskinut niti jednostrano, niti sporazumno, a tvrtka "Dolis" redovito podmiruje svoje financijske obveze. 

- Zbog svega navedenog koncem prošle godine podnijeli smo ustavnu tužbu zbog ukidanja i poništenja presude Upravnog suda u Splitu, odnosno presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske. Osim toga, u ovom se trenutku na Trgovačkom sudu u Splitu vodi sudski postupak nastavno na tužbu Splitsko-dalmatinske županije.

- U navedenom postupku postoji i prijedlog donošenja privremene mjere koji sadržajno odgovara predmetnom rješenju komunalnog redarstva Grada Splita, a smatramo bitnim istaknuti da navedena mjera do danas nije usvojena od strane nadležnog suda.

- Budući da u ovom trenutku nije proveden prvostupanjski parnični postupak niti postoji pravomoćna i ovršna presuda u svezi predaje posjeda u uvali Kašjuni, postupanje Grada Splita predstavlja nepoštivanje načela trodiobe vlasti i grubo kršenje zakonskih propisa.

- Stoga apeliramo na Grad Split da ne zauzima pravno stajalište a priori koristeći komunalno redarstvo kao organ prisile izvršenja sudskih odluka koje još nisu donesene i izravno prejudicira ishod sudskog postupka.

- U slučaju nepovoljne presude Ustavnog suda RH i Trgovačkog suda u Splitu, tvrtka "Dolis" dobrovoljno će predati posjed u uvali Kašjuni, ali neće ustuknuti pred politikantstvom i prisilom komunalnog redarstva Grada Splita – stoji u dopisu kojeg potpisuje tvrtka "Dolis".  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 10:36