StoryEditorOCM
SplitPREDSJEDNIK HDZ-A

Tomislav Šuta o današnjoj sjednici Gradskog vijeća: ‘Ima dobra i loša vijest za Splićane...‘

Piše Split SD
23. ožujka 2023. - 22:05

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta komentirao je današnju sjednicu Gradskog vijeća i objasnio zbog čega će pamtiti zasjedanje lokalnog parlamenta. 

- Ishod današnje sjednice Gradskog vijeća nosi jednu dobru i jednu lošu vijest za Splićane.

Sjednicu ćemo pamtiti kao onu na kojoj se autoritarnoj vlasti o glavu obilo zaobilaženje građana u donošenju odluka o njihovim životima.

Dobra vijest je da je Ivica Puljak poražen i natjeran da se povuče njegova odluka o postavljanju preskontejnera na Spinutu. Od prvog dana kada je problem izašao na površinu komunicirao sam da je odluka prvo nedemokratična, a potom i nezakonita jer nisu ispoštovane procedure koje su joj trebale prethoditi.

Stanovnike Spinuta podržao sam i svojim dolaskom na otvorenu sjednicu Kotarskog vijeća i zahvaljujući njihovoj upornosti i organizaciji čak 2 prosvjeda odluka je danas poništena na Gradskom vijeću. Neka dobro zapamte čije su ruke ostale spuštene prilikom glasanja.

Loša vijest je da ćemo prema najavi Ivice Puljka u trajektnoj luci vratiti dvosmjerni režim prometovanja, što znači da ćemo ponovno svjedočiti krkljancima i višesatnim boravcima u luci u vršnim mjesecima sezone. Odgovornost za to bit će isključivo njegova.

Ono što me najviše zabrinjava je da ova vlast ulazi u 3.godinu mandata, a još nam nisu ponudili niti viziju kako planiraju riješiti problem prometa u trajektnoj luci, a kamoli rješenje uz rokove.

Nažalost upravljanje gradom Ivice Puljka se svelo na prelijevanje iz šupljega u prazno, a na gubitku su građani koji to osjete u kvaliteti svih segmenata svojih života - napisao je Šuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 12:40