StoryEditorOCM
SplitKOTARSKI IZBORI

Šutin HDZ ‘pomeo‘ Puljkov Centar na Mertojaku i Splitu 3; uvjerljivo su osvojili većinu, ne trebaju im koalicije!

Piše Split SD
29. siječnja 2023. - 21:19

Prema službenimm podacima koje smo dobili od Gradskog izbornog povjerenstva, na ponovljenim kotarskim izborima koji su danas održani na Splitu 3 i Mertojaku HDZ je odnio uvjerljivu pobjedu!

Nan Splitu 3 je HDZ dobio četiri kotarska vijećnika, Centar dva, Domovinski pokret - HDS HSP - jednog, dok SDP nije osvojio nijednog vijećnika. U ovom kvartu na izbore je izašlo 15,08 posto birača.

image

Split 3

Nikola Vilić/Cropix

I u kotaru Mertojak HDZ je također osvojio četiri vijećnika, Nezavisna lista Josipa Perića dobila je dva vijećnika, dok je Centru pripao samo jedan. Izlaznost je ovdje bila nešto manja - 12,84 posto.

Ovakav rezultat zapravo znači da HDZ u oba kotara može samostalno vladati, bez sklapanja koalicija.

image 

Nikola Vilić/Cropix

Nakon proglašenja službenih rezultata, slijedi rok od 48 sati za eventualne prigovore, a nakon njegovog isteka, u roku od 30 dana bi se trebala sazvati konstituirajuća sjednica kotarskih vijeća.

Izbornim rezultatima ova se stranka pohvalila i na svom Facebooku.

- U oba kotara ostvarili smo bolje rezultate koji će nam omogućiti formiranje većine. Čestitamo našim kandidatima na rezultatu i angažmanu koji već godinama daju na korist svojih sugrađana. Jednakim takvim žarom nastavit će raditi i dalje, a sve kako bi realizirali toliko važne projekte i riješili probleme s kojima se susreću naši sugrađani.

image

Rotor na Mertojaku 

Saša Burić/Cropix

U usporedbi s prošlim izborima održanima prije niti pola godine, HDZ je zabilježio gotovo dvostruki rast, dok je Centar ostvario gotovo upola manje glasova.

Trend je to koji, iznad svega, pokazuje kako birači cijene preuzimanje odgovornosti, bez izmotavanja i prebacivanja iste na druge, da cijene rezultat umjesto populizma i ispraznih fraza. Način djelovanja s gradske razine su prebacili na kotarsku, a birači su očito rekli svoje.

image
Nikola Vilić/Cropix

Od srca hvala našim sugrađanima s Mertojaka i Splita 3 na povjerenju koje su dali našim kandidatima! Ovo povjerenje obvezuje i stoga najavljujemo hitno formiranje većine i početak rada dvaju vijeća. Projekti ne mogu i ne smiju čekati, a žar, elan i program koji su naši kandidati ponudili jamče njihovu realizaciju - naveli su, između ostalog, u objavi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 23:28