StoryEditorOCM
SplitEMOCIJE NA NAJJAČE

Štićenici splitskog doma pamtit će zauvijek dan kad su ugostili ‘Vatrene‘! Dalić: ‘Donijeti radost nam je poslanje‘

Piše Milena Budimir
21. ožujka 2023. - 15:42

Najdraže su goste dočekali maleni štićenici Doma za djecu bez roditeljske skrbi "Maestral". I to ne bilo kako! Već u špaliru dobrodošlice! Svi prigodno odjeveni u dresove hrvatske reprezentacije, "naoružani" osmijesima, prštavo razdragani, uzbuđeni i radosni.

Otvorili su vrata svojeg Doma i primili izbornika Zlatka Dalića s njegovim i našim "vatrenima", u posjet su im stigli Marko Livaja, Joško Gvardiol, Mario Pašalić, Josip Juranović i Martin Erlić.

image

Split, 210323.
Nogometni reprezentativci Josip Juranovic, Marko Livaja, Martin Erlic, Mario Pasalic i Josko Gvardiol u pratnji izbornika Zlatka Dalica posjetili su djecji dom Maestral i razveselili djecu.
Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Jakov Prkic/Cropix

- Lijep je ovo trenutak, nadam se da smo ove male ljude uspjeli učiniti sretnima. Donijeti radost, to je jedno od naših poslanja. A djeca vas ne mogu prevariti, kod njih nema skrivanja emocija, hvala im na tome - priznao je izbornik Dalić pobjedu emocija. Jedan nula za osjećaje.

U moru slova i riječi teško je pronaći prave za dočarati koloplet svake skrivene suze, bezubih osmjehića, uzbuđenja, treme i stidljivosti.

- Ajde mi se potpiši na ruku - kazala je djevojčica "Hajdukovu" idolu. Nije Livaji to bio problem, potpisao se svima, slikao se sa svima, zagrlio, utješio, pravi tata.

image
Jakov Prkić/Cropix

Neću se kupat

- Neću se danas kupat - odmah će "obožavateljica", pa se pohvalila i potpisom na dresu, potpisom na tenisici, na nogavici. Što je sigurno - sigurno je.

- Moran pokazat razredu - otkriva nam razloge, Gvardijol joj je najdraži, jer je, pazite sad "najljepši" i rado bi da joj je - brat.

- Probudili smo se s razlogom. Lijepo je vidjeti svu ovu djecu, lijepo je vidjeti ljude s osmijehom na licu. Srce nam je ispunjeno. I ja sam bio ovakav, gledao "zvijezde" punih očiju, jedva čekao autogram i sliku - raznježen je bio "brat" Gvardiol.

image
Jakov Prkić/Cropix

Livaja se nada kako će ovakvih događaja biti puno više, jer zbog takvih se trenutaka i igra nogomet.

- Ovo je motiv više, svjesni smo koliko to djeci znači. Nije to teško, znaš i sam kako je kad si mlad! Kad ti neko pruži podršku, kad upoznaš svog idola, lipo je to - kazao nam je Marko s oduševljenjem.

Dani je dresi ispisan potpisima, ovo mu je, kaže, najbolji dan u životu.

- Livaju znan, ipak je on naš ćaća iz Hajduka. Nikome ga ne damo! Svaku utakmicu gledan, na ovu ne mogu, karte su rasprodane, ali gledat ću na televiziji, bit će fešta!

Sad kad san ih upozna vidin da su dragi, sad san siguran da će bit pobjeda - prognozirao je pobjedu "vatrenih" od "2:0", a svoju će uspomenu na posjet objesiti na zid, neka svi vide kako su mu se potpisali i Gvardijol i Dalić i Livaja i Erlić i Juranović i Pašalić.

image
Jakov Prkić/Cropix

Pucaj mi penal

Dječak stidljivih plavih okica je dohvatio Juranovića za rukav.

- Aj, molin te, pucaj mi penal! Ali, onako, zapravo - prošaputao je.

Smontirao se pred branku, raširio ruke i potpuno spreman dočekao udarac. I obranio!

- Alo, je l‘ ovo neko snimija? - nastala je dodatna radost.

Obranio je i Eranovićev udarac. Ljudi moji, pa je li ovo moguće?!

Mladi talenti "Maestrala" samo što nisu stasali za velike branke. Svjesna prave kiše osjećaja bila je i ravnateljica Jelena Burazin.

- Dresovi su potpisani, selfiji slikani, pamtit će ovo cijeli život. Ja ću najviše pamtiti emocije naše djece, njihovo uzbuđenje, ali i mirnoću izbornika koji je udovoljio svakom zahtjevu. Ponosni smo i inače na našu reprezentaciju, zato smo se i usudili pozvati ih. Hvala im što su udovoljili našoj želji - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 20:17