StoryEditorOCM
SplitSAD JE I SLUŽBENO

Splitski parlament na zadnjoj sjednici donosi odluku o održavanju kotarskih izbora 26. lipnja, a tada su najavljeni i oni za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Evo o čemu će se još raspravljati

Piše N.L.
22. travnja 2022. - 08:09

Sad je i službeno - pred gradskim vijećnicima na idućoj sjednici koja se održava u utorak, 26. travnja, je točka dnevnog reda o raspisivanju kotarskih izbora koji bi se trebali održati 26. lipnja ove godine.

Tako će se na kraju dogoditi ono što smo i priželjkivali - da se kotarski i lokalni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće održe istog dana, s obzirom da je već ranije ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio održavanje lokalnih izbora za Split na navedeni datum.

Na zadnjem zasjedanju lokalnog parlamenta u ovom sazivu vijećnici bi trebali donijeti odluku o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za ulaganje u KK Split, čiji je Grad većinski vlasnik.

Grad Split namjerava u prodaju staviti 113.759 dionica ovog kluba, a minimalna cijena je četiri milijuna eura.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju gradske tvrtke "Split parking", a na dnevnom redu su odobrenja za postavljanje dviju spomen ploča.

Jedna je za Torcidu u spomen na održavanje prvog skupa navijača 28. listopada 1950. godine, a postavila bi se na zapadno pročelje Stare gradske vijećnice.

Druga ploča odnosi se na KUD "Jedinstvo" koja bi se kao trajno obilježje, u spomen na generacije članova Društva postavila na pročelje zgrade na adresi Poljana Tina Ujevića 3, desno od ulaznih vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 23:08