StoryEditorOCM
SplitUMIJEĆE ARANŽIRANJA

Splitske cvjećarke razveselile građane prekrasnim adventskim vijencima na Rivi; pogledajte kako njihove vješte ruke ‘pletu‘ grane, sve što su napravile već je izloženo...

Piše Split SD
1. prosinca 2022. - 17:15

Splitske cvjećarke iz Ceha cvjećara pri Obrtničkoj komori jučer su prolaznicima na Rivi pokazale umijeće aranžiranja adventskih vijenaca. Darovali su svojem gradu i vrijeme i znanje, a bome i iskustvo.

image
Nikola Vilić/Cropix

Isprepleli su vješti prsti grane jelke i tuje i tise, ukrašavali ih suhim voće, cimetom, pamukom... Sve kako bi pokazali svojim sugrađanima kako plastike imamo previše oko sebe i kako je uistinu došlo vrijeme da se ekološki osvjestimo.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Promoviramo naše mediteransko bilje! Napravili smo i "jelkice" od grančica masline i lovora - otkriva nam Edita Merčep, predsjednica ceha splitskih cvjećara pri Obrtničkoj komori.

U idući petak, 9. prosinca, pomoći će kaštelanskim srednjoškolcima izraditi božićne ukrase i vjenčiće, a sve kako bi ih dan nakon na tradicionalnom buvljaku "A di si ti?!" prodavali i tako prikupljali novac za beskućnike.

image
Nikola Vilić/Cropix

A u našem gradu, ako niste znali, svega je 15 obrtnika cvjećara, uz tek pet trgovina, što je za ovoliki grad uistinu premalo. Primjerice, Zagreb ima registriranih čak 120 trgovina cvijećem...

Ako želite vidjeti što su sve izradili - posjetite ured Turističke zajednice na Rivi, sve je izloženo.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 02:36