StoryEditor
Splitbravo naši

Splitska Škola likovnih umjetnosti pomaže u potresu uništenoj Glazbenoj školi iz Siska, evo kako i vi možete sudjelovati

Piše PSD
25. veljače 2021. - 14:01
Claudia Borgia, Chiara Bruschini

Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku stradala je u strahovitom potresu krajem 2020. godine, a u pomoć pri sakupljanju donacija za njezinu obnovu priskočila je i Škola likovnih umjetnosti u Splitu.

U organizaciji Škole likovnih umjetnosti ovog petka (26. veljače) u prostoru Galerije Škola (u neposrednoj blizini Škole likovnih umjetnosti, na adresi Fausta Vrančića 15) od 18.30 do 19 sati održat će se online audio vizualni performance talijansko-hrvatskog dua So Beast, a na YouTube kanalu Galerije Škola preko specijaliziranih dolje navedenih linkova moći će se uplaćivati novčane donacije za pomoć Glazbenoj školi Frana Lhotke.

Audio vizualni performance će se snimati kamerama sa zemlje i dronom kako bi se što efektnije poslala slika u svijet te će se zbog epidemiološke situacije izvedba moći pratiti isključivo online, putem streaminga na You Tube kanalu Galerije Škola.

Učenici Škole likovnih umjetnosti kao i studenti Doma Kampusa izvedbu će promatrati sa svojih prozora, prema epidemiološkim smjernicama za srednje škole, bez miješanja grupa.

Izvedba je organizirana uz potporu Grada Splita i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Audio vizualni performance talijansko-hrvatskog dua So Beast možete pratiti na ovom linku

Posebni kunski i devizni račun za donacije:

IBAN: HR6724070001500013152

SWIFT CODE: OTPVHR2X

Profesori Glazbene škole Frana Lhotke pokrenuli su i crowfunding kampanju "Zajedno za Glazbenu"

Profesori Glazbene škole Frana Lhotke pokrenuli su i crowfunding kampanju "Zajedno za Glazbenu" na platformi GoGetFunding te se i tim putem mogu vršiti uplate.

#ZAJEDNOZAGLAZBENU​ #TOGETHERFORMUSICSCHOOL​

ENG: https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/

HR: https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/?lang=hr

Cilj kampanje je skupiti 200 tisuća eura, a kampanja će trajati do 28. veljače.

Glazbeni duo So Beast

Katarina Poklepović i Michele Quadri tvore hrvatsko talijanski glazbeni duo So Beast. U live actu RGBeat kojeg će izvesti u organizaciji Galerije Škola će u specijaliziranom programu transformirati zvučne i midi signale u boje i slike koji će se projecirati u eksterijeru, po fasadi škole te Doma Kampusa. Kako prevesti glazbeni koncert u koncept vizualne umjetnosti, ideja je kojom se So Beast bavi od svog formiranja. Granice između vizualne umjetnosti i glazbe gotovo su sasvim zamagljene, smatraju u So Beastu, posebno u eksperimentalnoj, avangardnoj i elektronskoj glazbi, ali također sve više i u današnjoj mainstream te pop glazbi.

U live actu ispred Škole likovnih umjetnosti koristit će se digitalnim i analognim alatima u ostvarivanju audio-vizualne interakcije, a jedan od njih je Max for live, platforma za programiranje efekata, zvukova i multimedijskih elemenata koju vezuju na Ableton live program za glazbenu produkciju i svirku u živo. Midi clock i audio inputi moduliraju RGB vizuale koji su izgrađeni elementima vizualnog identiteta benda. Analog Tool je hakirani VGA kabel, koji omogućava da audio signal ometa RGB signalnu transmisiju.

Glazba koju izvode talijanski kritičari svrstali su u postgenere (novi žanr). Zanimljivost je da su u rujnu nastupili i na prestižnom milanskom Tjednu mode na poziv modnog dizajnera Marca Rambaldija te prisutne doslovce doveli do suza interpretacijom kultne pjesme Loredane Berte "Sei Bellissima". Upravo u ovaj petak će za istog dizajnera imati još jedan (nasnimljeni) nastup na epidemiološki osiguranom milanskom Tjednu mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 03:24