StoryEditor
Splitpahuljice, padajte

Snijeg pada i na najvišem splitskom Mjesnom odboru podno Mosora: u Gornjem Sitnom uhvatilo se nekoliko centimetara. Uživajte bar u fotografijama

Piše Merien Ilić
25. siječnja 2021. - 16:06
Snijeg je zabijelio i Gornje Sitno Tom Dubravec/CROPIXTom Dubravec/Cropix

Pahulje su jutros počele padati na većem području zaleđa Splitsko-dalmatinske županije. Zabijelilo se tako i u Dubravi, Donjem i Gornjem Sitnu, znači na visinama većim od 500 metara, a hoće li se zadržati, to ćemo tek vidjeti.

Mještani Gornjeg Sitnog javili su nam da je u njihovom mjestu debljina snježnog pokrivača vrlo brzo dosegnula nekoliko centimetara.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Nešto malo se hvata za tlo, ali se i brzo topi jer su temperature iznad nule. Sreo sam djelatnike Cestara koji su žurno posipali ceste radi sigurnosti vozača, no svakako, oprez svima - poručio je Špiro Gruica, domar planinarskog doma "Umberto Girometta", koji je još uvijek zatvoren zbog epidemioloških mjera, no proteklih dana vrijeme se koristi za uređenje blagovaonice.

image
Snijegom prekriveno Gornje Sitno
Tom Dubravec/Cropix

Uz more je padala kiša, dok se u noćas očekuje pad temperature. Za utorak je prognoza vedrija s nižim jutarnjim i večernjim temperaturama nego u ponedjeljak, a najhladniji dan trebala bi biti srijeda, kad će se jutarnja temperatura spuštati ispod nule. Prema kraju tjedna bit će toplije, oblačnije, s kišom u petak, subotu i nedjelju.

image
Tom Dubravec/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2021 11:00