StoryEditorOCM
SplitZa britanske medije

Rodica žene koju je na Kašjunima udario grom ispričala dramatične detalje: ‘Srce joj je stalo na 30 minuta, još je u jako teškom stanju... Njenoj kćeri nakon svega nije nimalo lako‘

Piše Split SD
30. kolovoza 2022. - 19:24

Britanska državljanka D. D., koju je prije deset dana na poznatoj splitskoj plaži pogodio grom, i dalje je u kritičnom stanju te se bori za život. 

Zajedno s devetnaestogodišnjom kćerkom bila je među mnoštvom turista koji su bježali s plaže nakon što je snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo plažu Kašjuni, a upravo u trenutku bijega udario ju je grom.

Ženu dok se kupala na Kašjunima udario grom, nakon oživljavanja na plaži prevezena je u bolnicu, životno je ugrožena

Žena koju je pogodio grom navodno je Britanka u 40-ima, bila je u društvu kćeri. Ipak ‘puklo‘ na plaži, ne u moru? A imala je i pravu sreću u nesreći - čovjek je odmah dotrčao

Splitski stručnjak za munje savjetuje što nikako ne smijete učiniti ako se zateknete vani kad započne grmljavina. Doznajemo gdje se najbolje skloniti

U početku su je liječnici u gradskoj bolnici KBC Split stavili na respirator te joj davali sedative istovremeno je liječeći od opeklina, ozljeda glave, ali i unutarnjih ozljeda, piše danas Daily Mail.

Liječnici smatraju da se trenutno nalazi u stanju u kojem se može iz Hrvatske vratiti posebnim medicinskim letom. Nakon što sleti, trebala bi biti odvezena na daljnje liječenje.

Njezina rođakinja poručila je da D. više nije pod sedativima no da je još uvijek u komi.

"Još uvijek je u teškom stanju i svi smo jako zabrinuti“, kazala je dodavši da joj je srce stalo na 30 minuta nakon udara groma. "Svi smo jako zahvalni ekipi iz KBC-a Split na onome što su učinili. Bolnica je jako dobra“, rekla je za spomenuti britanski medij.

"Sve što sad možemo jest nadati se i moliti da je sve u redu i da unutarnje ozljede nisu velike“, poručila je rođakinja te je ukratko prepričala što se točno dogodilo 20. listopada kada je pogodio grom.

"Bila je na plaži s kćerkom dok, dok je njezin sin ostao u stanu. Vrijeme se naglo promijenilo te ju je grom udario točno u trenutku kada je odlazila s plaže“, kazala je i nastavila: "Srce joj je stalo, a život joj je spasila ekipa hitne pomoći i liječnik koji je bio u prolazu. Njezinoj kćeri nije bilo nimalo lako, budući da ne poznaje jezik, a morala je obavljati poslove s osiguravajućim društvima, bolnicom i policijom“, rekla je za Daily Mail.

Dodala je da je kćer nesretne rođakinje čitavo vrijeme bila uz majčin krevet na intenzivnoj njezi. "Bila je opečena i sva prekrivena cjevčicama. To je jednostavno grozno“, kazala je dodavši da još uvijek nitko ne zna kakav će biti ishod uzimajući u obzir da će joj možda trebati dugotrajna pomoć, odnosno da više nikada neće moći raditi.

Prošli je tjedan profesorica Sanda Stojanović Stipić, koja je sudjelovala u liječenju nesretne Britanke, otkrila kako liječnici vjeruju da je munja pogodila ogrlicu koju je nosila, prenosi Dnevnikhr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 23:37