StoryEditor
SplitBRZO I MUKTE

Rektor i direktor Prometa potpisali: od ponedjeljka će se studenti besplatno voziti od Spinutu do Kampusa. Mijenjaju se i trase triju autobusnih linija

Piše Matea Roglić
26. veljače 2021. - 14:09
Rektor Dragan Ljutić i pradsjednik Uprave Prometa Miroslav DelićVladimir Dugandžić/Cropix

U podnevnim satima petka, u prostorijama Studentskog doma Bruno Bušić, potpisan je ugovor između Sveučilišta i Prometa o besplatnoj (uz X-icu) liniji za studente između Kampusa i Spinuta. Ugovor su potpisali Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta i Miroslav Delić, direktor “Prometove“ uprave, a odluka stupa na snagu 1. ožujka.

- Ovo je veliki dan za naše Sveučilište i naše studente koji su običavali putovati od studentskog doma do Kampusa 40 minuta. U zajedničkom radu s tvrtkom "Promet“ došli smo do rješenja, a to je uvođenje direktne linije Spinut – Kampus. Sada slobodno možemo kazati da Split postaje pravi studentski grad. Na osnovu ove povezanosti studentski domovi postaju hoteli s pet zvjezdica. Gdje imate izravnu povezanost domova s centrima znanja? Ovo je zaista jedinstveno, ali takvi smo vam mi Splićani - jedinstveni u cijeloj regiji. Zahvalio bih Andreju Plenkoviću i gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari – kazao je rektor Ljutić.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Grad se mijenja pa tako i potrebe đaka. Zbog činjenice da postoje novi punktovi i lokacije koje su središte okupljanja učenika i studenata Miroslav Delić od 15. ožujka najavio je promjenu trasa pojedinih linija.

- Zapadni dio grada bolje će se povezati sa srednjoškolskim ustanovama. Korigirat će se trasa broj 17 koja će iz općine skretati u Vukovarsku, a korigirat će se i linije broj sedam i 11. Planiramo uvesti i sustav ticketinga kako bi naši korisnici mogli iskusiti moderni sustav – kazao je direktor “Prometove“ uprave.

Medijima se obratio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je zadovoljan napretkom i vidljivim činjenicama vezanim za područje oko studentskog doma.

- Prije četiri godine ovdje je bila jedna razrovana, neugledna asfaltna površina. Tu su bile parkirane olupine autobusa koje nisu ličile ni na šta. Dom je bio oronuo, kao i zgrada do doma u kojoj nije bila ništa. Danas imamo snažno poduzeće “Promet“ s obnovljenom flotom, predivan obnovljeni dom i obnovljeni tehnološki centar. Ponosan sam što smo ovdje gdje jesmo. Danas nemamo jednu liniju, nego krunu svega onoga što imamo zadnje četiri godine – zaključio je Opara.

Mateo Marušić, predstavnik studentskog zbora zahvalio je rektoru Ljutiću na efikasnoj reakciji.

- Okupili smo institucije, obratili se “Prometu“ i rektoru Ljutiću i ovaj problem je riješen u manje od mjesec dana. Na tome smo zaista zahvalni, od sada put do Kampusa više neće biti bauk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 16:54