StoryEditorOCM
SplitDOLIJAO POLICIJI

Razbojnik koji je mjesecima krao po splitskim dućanima, ‘pao‘ pokušavajući maloljetniku ukrasti mobitel! Uhićen je

Piše Split SD
21. ožujka 2023. - 11:31

Policijski službenici PU splitsko dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog postojanje osnovane sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela razbojništva, jedno kazneno djelo razbojništvo u pokušaju i jedno kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, 19. ožujka oko 18 sati je zaprimljena dojava kako je nepoznati muškarac u Splitu na ulici od maloljetnika zatražio da mu posudi mobitel nakon čega se s mobitelom počeo trčeći udaljavati, kad ga je maloljetnik sustigao muškarac mu je zaprijetio nožem.

Policijski službenici odmah po zaprimanju dojave izišli su na teren te uz pomoć informacija koje su dobili od oštećenoga i operativnim radom na terenu utvrdili gdje se osoba koja se dovodi u svezu s događajem nalazi te su nedugo nakon toga i uhitili 31-godišnjaka, kod kojeg je pronađen ranije otuđeni mobitel.

image
Darko Tomaš/Ilustracija/Cropix

Tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja kako je 31-godišnjak osim gore opisane razbojničke krađe, na području Splita počinio još sedam razbojništva i jedan pokušaj razbojništva.

Tako je 31. prosinca 2022. godine oko 12 ušao maskiran u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac i cigarete, 18. siječnja 2023. oko 20 sati godine ušao maskiran u trafiku te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac i cigarete, 20. siječnja 2023. oko 17.30 sati ušao maskiran u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac.

Isto je učinio i 27. siječnja 2023. godine oko 20 sati kada je ušao maskiran u trafiku te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac i cigarete.

image
Ilustracija

Oko 16 sati 2. veljače 2023. godine ušao je maskiran u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od uposlene zatražio novac, a kada je u prodavaonicu ušao kupac udaljio se bez da je išta otuđio. Istog dana oko 20.30 sati ušao je maskiran u prodavaonicu te je uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac.

Nadalje, 16. veljače oko 20.40 sati ušao je maskiran u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac i cigarete, a  26. veljače oko 20.30 sati ušao maskiran u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od uposlene otuđio novac

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 02:13