StoryEditorOCM
Split4. RUJNA

Puljak pozvao građane da izađu na kotarske izbore, komentirao i najavljeno povećanje cijena vrtića: ‘Želimo osigurati bolje standarde djeci‘

Piše Ana Franić
2. rujna 2022. - 12:06

Ivica Puljak, predsjednik stranke Centar, održao je konferenciju za medije ispred Banovine vezano za predstojeće kotarske izbore.

- Izbori su jako važni jer kroz njih biramo ljude koji bi željeli voditi naše kotareve, to su aktivni građani koji će se zalagati za dobrobit kotareva i implementaciju ideja zajedno s gradskom upravom, službama i tvrtkama.

Mi kao stranka Centar ćemo se zalagati da se kotarski izbori održavaju u isto vrijeme kao i lokalni izbori kako bi se osigurala što bolja izlaznost, ali i isto tako uštedjela neka sredstva koja se troše za ove izbore. Zalagat ćemo se i da se promijeni Zakon o lokalnoj samoupravi tako da u cijeloj Hrvatskoj kotarski izbori budu u isto vrijeme kao i lokalni - kazao je Puljak.

image
Joško Ponoš/Cropix

Pozvao je građane da izađu na izbore ovu nedjelju.

- Izaberite one građane za koje mislite da će se najbolje zalagati za probleme vašeg susjedstva i vaše aktivne susjede koji će u sljedećem periodu raditi zajedno s gradskom upravom na dobrobit kotareva i mjesnih odbora. Izlaznost na kotarske izbore je poprilično loša i varira od pet do 20-ak posto što zaista nije dobro. Upravo je jedan od razloga za to što se izbori odvijaju van termina kada je većina građana koncentrirana na izbore. Zaista bi bilo bolje da su istovremeno s lokalnim izborima - rekao je Puljak. 

image
Joško Ponoš/Cropix

Nezaobilazna tema bila je i najava povećanja cijene vrtića.

- Javna rasprava će pokazati koji argumenti postoje i mi ćemo takve odluke donositi na gradskom vijeću. Povećanje cijena bila je ideja i prije inflacija. Ono što želimo je osigurati što bolje standarde djeci. Da bi se poboljšali standardi mi moramo graditi nove vrtiće.

Cijene vrtića u Splitu su među manjima u Hrvatskoj, a sredstva od korekcija cijena idu direktno djeci i povećanju njihovog standarda. Cijene se nisu mijenja dugo vremena i mislim da će to čak i roditelji podržati - rekao je Puljak. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 13:53